Orvosvalaszol.info célja

Weboldalunk azzal a céllal jött létre, hogy látogatóink tüneteikkel, betegségekkel és egészségipari termékekkel kapcsolatos kérdésekre az adott szakterület szakértői által kapjanak választ.

Ildikó kérdése:

Fogyasztahtom-e a készítményt ha búzára erősen érzékeny vagyok.?

Kedves dr.Úr!

Régebben már fogyasztottam a terméket,s nagyon bevált,de kiderült,hogy búzára és egyéb élelmiszerekre erősen érzéken vagyok.Láttam,hogy a búzafűt tartalmaz a termék s nem tudom,hogy ennek ismeretében is ajánlott-e.
Köszönettel

A kérdés dátuma: 2018-09-11

Szakember válasza:

Kedves Ildikó!

A termék valóban tartalmaz búzafű lisztet. Ez nem más mit a csíráztatott búza hajtásának szárított őrleménye. Amennyiben ön glutén érzékeny (liszt érzékeny) nyugodtan fogyaszthatja a Naturalhelp Complex-et, ugyanis a növekvő csíra még nem tartalmazza eszt az összetevőt, csak a kifejlett növény magja. Ha egyéb búzanövényhez köthető allergiája van, abban az esetben a készítmény önnek nem ajánlott.

Minden jót kívánva Markovics Arnold!

Henriett kérdése:

Lyme-betegek is szedhetik?

Kedves Doktor Úr!

Krónikus lyme beteg vagyok és a következő 50 napos antibiotikum kúra előtt szeretnék méregteleníteni. 1 hóbap van addig. Lehet-e ilyen betegség mellett, illetve egy nagyobb dózisú antibiotikum kúra alatt javasolt-e egyáltalán.
Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel:
Henriett

A kérdés dátuma: 2018-09-09

Szakember válasza:

Kedves Henriett,

A lyme kort fertőzött kullancsok által terjesztett baktériumok okozzák. Legjellemzőbb tünete a nagy felületre kiterjedő, növekvő bőr folt amely nem viszket és nem is fáj, így gyakran észrevehetetlen. Emellett influenza szerű tüneteket is produkál. Ám az emésztőrendszert nem érinti célzottan. Nyugodtan használhatja lyme kórosként a készítményt, az sem probléma hogy utána antibiotikum kúrát fog kezdeni. A Naturalhelp komplex olyan gyógynövényeket tartalmaz amelyek segítik a gyógyulását és erősítik az immunrendszerét. Antibiotikum kúra közben előfordul hogy a páciens bélflórája jelentősen sérül, így hasmenés alakulhat ki. Ebben az esetben már nem ajánlom a termék használatát míg a hasmenés fenn áll.

Mielőbbi gyógyulást kívánok
Üdvözlettel Markovics Arnold!

István kérdése:

Székrekedés

Kedves Arnold,

Székrekedési problémám van a mióta mütöttek kb 6 hete vastagbél daganattal, kivettek kb 10 cm .
Természetes gyógymodot választottam kemo helyet. lugós viz, búza fü, barack mag,zöldek,
vad kender olaj. csak bio csirke,hal ,sok zöldség.
Elmentem akupunkturára is ,de csak egy kicsit használt. Igaz sokat még nem eszek.
Néha nyomást érzek a gyomor száj tájékán, és néha két felöl a derekam hátul nyilal,meg alhasi enyhe nyilalást.
Zárt mütétem volt a köldököm allatt.
Tisztelettel ,
István . Toronto KanadaA kérdés dátuma: 2018-08-10

Szakember válasza:


Kedves István!

A műtétek utáni lábadozás mindig kényes kérdés, főleg ha a belekről van szó. A székrekedést vagy fokozott hasmenést kerülni illetve kezelni kell, mindkettő megterhelő lehet a sérült emésztőrendszer számára. Gyógyszertári készítmények sora használható erre a célra, súlyos esetekben érdemes ezeket is kipróbálni. Ha ön úgy döntött hogy csak természetes gyógymódot használ, akkor oda kell figyelni arra hogy minden nap 3 liter folyadékot, ha lehet vizet fogyasszon, ugyanis ez nedvesíti mind a belek falát, mind a székletet. A rostbevitel szintén fontos, hisz rostok megkötik a salakanyagot és a bélsarat plasztikusabbá teszik. Rostok a legtöbb zöldségben és gyümölcsben valamint gabonában is megtalálhatóak, a NaturalHelp komplex igen magas rosttartalommal bír, egyéb természetes hatóanyagai szintén segítik a normális bélműködést. Amennyiben nem kívánt mellékhatásokat tapasztal függessze fel a kúrát és forduljon kezelőorvosához.

Jobbulást kívánva Markovics Arnold!

Regina kérdése:

Vérzés

Üdvözlöm!

Minden év elején elvégzem a béltisztítást,most már közel tíz éve. Jelentős változást veszek észre a szervezetemben, természetesen pozitív értelem, de sajnos az utóbbi 2 hétben ,minden nap a székletem véres.Ez lehet parazitáktól vagy valami tisztulás megy végben a beleimben?. Ez év februárban végeztem a Natural Help béltisztítást, és lehet, hogy szükségem lenne még egy kúrára ?
Köszönöm


A kérdés dátuma: 2020-08-19

Szakember válasza:

Kedves Regina!

Dicséretes hogy minden évben elvégzi a béltisztítást, ahogy ön is tapasztalja valóban jótékony hatással van a szervezetre. Sokféle mellékhatás jelentkezhet a tisztulási folyamat közben pl. puffadás, gyakori székelés, ám a véres széklet nem tartozik ezek közé. Ha vért tapasztalunk a székletben haladéktalanul orvoshoz kell fordulni, ne próbáljuk meg otthon kezelni, az orvos ebben az esetben elengedhetetlen, ugyanis a jelenség oka lehet súlyos bélgyulladás, fekély, gyomorhurut, akár rákos megbetegedés is. A béltisztítást csak az orvos beleegyezésével végezze el ismét, abban az esetben ha kezelőorvosa bele egyezik a gyógyulási folyamat során igen hasznos lehet.

Jobbulást kívánva Markovics Arnold!

Magdi kérdése:

12 éves gyermeknek is adható a Naturalhelp Comlex?

Gyermeknél megállapították, hogy nem tud felszívódni a vitamin, ezért vitaminhiányos a szervezete, illetve laktózérzékenységet is megállapítottak nála, valamint inzulin rezisztenciát.

A kérdés dátuma: 2018-07-30

Szakember válasza:

Kedves Magdi!
A belek állapota nagyban befolyásolja a tápanyagok felszívódását. Ha az emésztőrendszer gyulladásban van, vagy salakanyag rakódik le a belek falára, az megakadályozhatja hogy a különböző vitaminok, ásványi anyagok felszívódjanak. Ilyen esetben valóban érdemes egy béltisztítást végrehajtani, ami megoldhatja a problémát ha valóban ez az okozója, amennyiben a béltisztítás nem hatásos, a vitaminhiány továbbra is fennáll, a probléma más forrásból ered. 12 éves korban már használható a termék.

Jobbulást kívánva Markovics Arnold!

Edit kérdése:

Lehet e bajom a kukacos meggytől ?

Tisztelt Doktor úr !
Sok meggyem termett az idén,amit sose permetezek. Talán ezért van oly sok kukacos? A saját kezemmel szedtem le s láttam ,hogy sok a lukas gyümölcs ..-én azért feldolgoztam ..de most elbizonytalanodtam...
Lehet ,hogy rosszul döntöttem ?! Még nem tettem a végleges helyére,( s inkább kiborítom a trágyára,minthogy megfertőződjem...már volt vastagbél műtétem s félek ) s ezért a kérdésem a következő Önhöz.
Mit okoz az emberi szervezetben ha megesszük a kukacos gyümölcsöt ? Elpusztul a kukac ? Netán tovább szaporodik ? Vagy végleg megöli az ember gyomorsavja,ha lekerül a gyomorba ? ( gusztustalan ,ahogy az a lecukrozott lé tetején úszkál )
Köszönettel és Tisztelettel várom megnyugtató válaszát .
Edit.


A kérdés dátuma: 2018-06-22

Szakember válasza:

Kedves Edit!

A permetszer legfőbb feladata a kártékony élősködők távoltartása a terménytől. Ilyen kártevő a cseresznyelégy (Rhagoletis cerasi), ami permetezés hiányában lerakja petéit és azok kikelve először kukac formájában fogyasztják a gyümölcsöket, mi több bennük élnek és ott ürítik a székletüket is. A permetszer nélküli biogazdaságok nagy problémája a kártevők megjelenése.
Vannak olyan emberek, akik érzékenyek a cseresznyelégy kukacaira, nekik szigorúan nem ajánlott kukacos cseresznyét enni, ám azoknak akiknek nincsen ilyen problémájuk a gyümölcs fogyasztása nem okoz problémát. Az interneten több praktika is található hogy hogyan lehet a betakarított gyümölcsből eltávolítani a kis lárvákat, érdemes ennek utána járni. Ha esetleg mégis elfogyasztjuk őket a gyomorsav úgyis megöli mindet.

Üdvözlettel Markovics Arnold!

Pozsonyi Erzsébet kérdése:

Az utóbbi időben bőrömön viszketést érzek ésutáni kis pont jelenik meg, fehér testszerte ahol megdörzsölöm?A kérdés dátuma: 2018-06-04

Szakember válasza:

Kedves Erzsébet!

A bőr kiütéseit és viszketését sok tényező okozhatja, az allergiától elkezdve, ételintoleracián át a stresszig bármi. Érdemes megvizsgálni hogy milyen új hatás éri a szervezetét azóta mióta megjelentek a tünetek. Javaslom forduljon Bőrgyógyászhoz!

Jobbulást kívánva Markovics Arnold!


Niki kérdése:

Szellentés

Tisztelt doktor úr!
Érdeklődnék hogy mely fertözés okozhat nagyon sok bélgázt a gombán kivül. Pl mely baktériumok?

Köszönettel

Niki

A kérdés dátuma: 2018-05-14

Szakember válasza:

Kedves Niki!

Az emberi gasztrointesztinális rendszer számos baktérium fajtát tartalmaz. Ezek szimbiózisban élnek velünk, és fontosak a normális emésztési folyamatokhoz. Közülük bármelyik túlszaporodik, az okozhat fokozott gázképződést. Túlszaporodásoknak oka lehet a táplálék összetételének megváltozása, különböző betegségek, fertőzések. De puffadást okozhat még a túlzott levegőnyelés, vagy egyes étel típusok is mint például a káposzta, paprika, bab.

Üdvözlettel Markovics Arnold!

Andrea kérdése:

Lehet-e parazita vagy valami féreg?

Tisztelt Szakértő!

Kisfiam 4 éves és tegnap az esti fürdésnél felfedeztem rajta egy piros foltot, ami kb úgy nézett ki mint egy mitesszer, ami befelé van nyomódva. Közepe belül picit fekete pont volt. Érintésre fájt neki. Először szálkának gondoltam, de a csipesszel de nem lógott ki semmi amit el kaphatott volna, így megpróbáltam megnyomni, de látszólag nem jött belőle semmi. Utána bekentem neki fertőtlenítő krémmel, aztán nemsokára már nem volt ott a fekete pont benne. Ez az ami megijesztett, attól félek hogy esetleg valami kis féreg vagy parazita volt és a piszkálással meg a krémmel csak beüztem a gyerek szervezetébe. Amikor elaludt, akkor bele tudtam piszkálni, természetesen fertőtlenítettem is neki, de csak egy pici luk volt kb, akkor se láttam semmit kijönni belőle. A lyuk alján pedig egy apró, piros pont volt. Vér nem jött ki.
Ön szerint aggodalmamnak lehet alapja? Egyáltalán milyen gyorsan jutnak be a bőrön kereztül az ilyesféle teremtmények? Ha lehet benne valami, akkor mennyi idő után mutatható ki vizsgálattal a jelenléte? Nagyon aggódom a fiamért. Egyébként Németországban élünk egy kisvárosban.
Nagyon köszönöm a választ

A kérdés dátuma: 2018-05-10

Szakember válasza:

Kedves Andrea!

A bőrben élősködő férgek igen ritkák az országunkban, jellemzően trópusi térségekben nyaraló emberek számolnak be ilyen fertőzésről. A férgek jelenléte 10-12 nap alatt súlyosbodó tüneteket okoz, ha nem észlel a testen több apró pörsenést, duzzadt nyirokcsomókat, lázat, esetleg dagadó végtagokat nem valószínű hogy ez féreg. Az a gyanúm hogy egy kezdődő nyílt komedóról lehet szó, amely könnyen elmúlik. Bár soha nem árt elvinni a gyereket egy bőrgyógyászhoz.

Minden jót kívánva Markovics Arnold!

Marianna kérdése:

Szeretnèm kipróbálni a termèket

Èvek óta küzdök a helicobacterrel ès az orsófèreggel nem tudok tőle megszabadulni
Ideig óráig míg az orvosságot szedem addig jó de utána visszajön
Csakhogy az a rengeteg orvosság tönkre teszi a gyomrom
Nagyon szeretnèm ha valahogy tudna nekem segíteni
Számomra nagyon fontos hogy jól legyek vègre, mert a gyerekeim is elkapják
De egy ilyen kura számomra nahyon drága
Nem e lehetne valamilyen kutatás rèszèben rèszt venni
Vagy valamilyen próba csomagot kapni
Előre is köszönöm a válaszát
Egy elcsüggedt anyuka

A kérdés dátuma: 2018-05-07

Szakember válasza:

Tisztelt Marianna!

A beltisztitas bizonyára hatékony lehet. Természetesen nagyon fontos a novenyek tisztítasa megmosasa, esetleg állatok feregtelenitese a környezetben, mert ezek okozhatjak a visszafertozest. Nagyon fontos az ágynemű, fehérnemű, mosása, akár kifozese és a lakás fertotlenitese naponta fertőtlenítős, felmosasa háziállatok helyének udvarának fertotlenitese.

Sajnos nincs próba csomagunk, de tudunk kedvezményt biztosítani, 1500 ft értékben. Ha érdekel, akkor legyen szíves vissza válaszolni, és küldöm Önnek a kedvezmény kódot.

Üdvözlettel:

Naturalhelp csapata
 1  2  3  4  5   7  8  9  10  11  12   

Ildikó kérdése:

Fogyasztahtom-e a készítményt ha búzára erősen érzékeny vagyok.?

Kedves dr.Úr!

Régebben már fogyasztottam a terméket,s nagyon bevált,de kiderült,hogy búzára és egyéb élelmiszerekre erősen érzéken vagyok.Láttam,hogy a búzafűt tartalmaz a termék s nem tudom,hogy ennek ismeretében is ajánlott-e.
Köszönettel151

Szakember válasza:

Kedves Ildikó!

A termék valóban tartalmaz búzafű lisztet. Ez nem más mit a csíráztatott búza hajtásának szárított őrleménye. Amennyiben ön glutén érzékeny (liszt érzékeny) nyugodtan fogyaszthatja a Naturalhelp Complex-et, ugyanis a növekvő csíra még nem tartalmazza eszt az összetevőt, csak a kifejlett növény magja. Ha egyéb búzanövényhez köthető allergiája van, abban az esetben a készítmény önnek nem ajánlott.

Minden jót kívánva Markovics Arnold!

Henriett kérdése:

Lyme-betegek is szedhetik?

Kedves Doktor Úr!

Krónikus lyme beteg vagyok és a következő 50 napos antibiotikum kúra előtt szeretnék méregteleníteni. 1 hóbap van addig. Lehet-e ilyen betegség mellett, illetve egy nagyobb dózisú antibiotikum kúra alatt javasolt-e egyáltalán.
Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel:
Henriett150

Szakember válasza:

Kedves Henriett,

A lyme kort fertőzött kullancsok által terjesztett baktériumok okozzák. Legjellemzőbb tünete a nagy felületre kiterjedő, növekvő bőr folt amely nem viszket és nem is fáj, így gyakran észrevehetetlen. Emellett influenza szerű tüneteket is produkál. Ám az emésztőrendszert nem érinti célzottan. Nyugodtan használhatja lyme kórosként a készítményt, az sem probléma hogy utána antibiotikum kúrát fog kezdeni. A Naturalhelp komplex olyan gyógynövényeket tartalmaz amelyek segítik a gyógyulását és erősítik az immunrendszerét. Antibiotikum kúra közben előfordul hogy a páciens bélflórája jelentősen sérül, így hasmenés alakulhat ki. Ebben az esetben már nem ajánlom a termék használatát míg a hasmenés fenn áll.

Mielőbbi gyógyulást kívánok
Üdvözlettel Markovics Arnold!

István kérdése:

Székrekedés

Kedves Arnold,

Székrekedési problémám van a mióta mütöttek kb 6 hete vastagbél daganattal, kivettek kb 10 cm .
Természetes gyógymodot választottam kemo helyet. lugós viz, búza fü, barack mag,zöldek,
vad kender olaj. csak bio csirke,hal ,sok zöldség.
Elmentem akupunkturára is ,de csak egy kicsit használt. Igaz sokat még nem eszek.
Néha nyomást érzek a gyomor száj tájékán, és néha két felöl a derekam hátul nyilal,meg alhasi enyhe nyilalást.
Zárt mütétem volt a köldököm allatt.
Tisztelettel ,
István . Toronto Kanada

149

Szakember válasza:


Kedves István!

A műtétek utáni lábadozás mindig kényes kérdés, főleg ha a belekről van szó. A székrekedést vagy fokozott hasmenést kerülni illetve kezelni kell, mindkettő megterhelő lehet a sérült emésztőrendszer számára. Gyógyszertári készítmények sora használható erre a célra, súlyos esetekben érdemes ezeket is kipróbálni. Ha ön úgy döntött hogy csak természetes gyógymódot használ, akkor oda kell figyelni arra hogy minden nap 3 liter folyadékot, ha lehet vizet fogyasszon, ugyanis ez nedvesíti mind a belek falát, mind a székletet. A rostbevitel szintén fontos, hisz rostok megkötik a salakanyagot és a bélsarat plasztikusabbá teszik. Rostok a legtöbb zöldségben és gyümölcsben valamint gabonában is megtalálhatóak, a NaturalHelp komplex igen magas rosttartalommal bír, egyéb természetes hatóanyagai szintén segítik a normális bélműködést. Amennyiben nem kívánt mellékhatásokat tapasztal függessze fel a kúrát és forduljon kezelőorvosához.

Jobbulást kívánva Markovics Arnold!

Regina kérdése:

Vérzés

Üdvözlöm!

Minden év elején elvégzem a béltisztítást,most már közel tíz éve. Jelentős változást veszek észre a szervezetemben, természetesen pozitív értelem, de sajnos az utóbbi 2 hétben ,minden nap a székletem véres.Ez lehet parazitáktól vagy valami tisztulás megy végben a beleimben?. Ez év februárban végeztem a Natural Help béltisztítást, és lehet, hogy szükségem lenne még egy kúrára ?
Köszönöm
148

Szakember válasza:

Kedves Regina!

Dicséretes hogy minden évben elvégzi a béltisztítást, ahogy ön is tapasztalja valóban jótékony hatással van a szervezetre. Sokféle mellékhatás jelentkezhet a tisztulási folyamat közben pl. puffadás, gyakori székelés, ám a véres széklet nem tartozik ezek közé. Ha vért tapasztalunk a székletben haladéktalanul orvoshoz kell fordulni, ne próbáljuk meg otthon kezelni, az orvos ebben az esetben elengedhetetlen, ugyanis a jelenség oka lehet súlyos bélgyulladás, fekély, gyomorhurut, akár rákos megbetegedés is. A béltisztítást csak az orvos beleegyezésével végezze el ismét, abban az esetben ha kezelőorvosa bele egyezik a gyógyulási folyamat során igen hasznos lehet.

Jobbulást kívánva Markovics Arnold!

Magdi kérdése:

12 éves gyermeknek is adható a Naturalhelp Comlex?

Gyermeknél megállapították, hogy nem tud felszívódni a vitamin, ezért vitaminhiányos a szervezete, illetve laktózérzékenységet is megállapítottak nála, valamint inzulin rezisztenciát.147

Szakember válasza:

Kedves Magdi!
A belek állapota nagyban befolyásolja a tápanyagok felszívódását. Ha az emésztőrendszer gyulladásban van, vagy salakanyag rakódik le a belek falára, az megakadályozhatja hogy a különböző vitaminok, ásványi anyagok felszívódjanak. Ilyen esetben valóban érdemes egy béltisztítást végrehajtani, ami megoldhatja a problémát ha valóban ez az okozója, amennyiben a béltisztítás nem hatásos, a vitaminhiány továbbra is fennáll, a probléma más forrásból ered. 12 éves korban már használható a termék.

Jobbulást kívánva Markovics Arnold!

Edit kérdése:

Lehet e bajom a kukacos meggytől ?

Tisztelt Doktor úr !
Sok meggyem termett az idén,amit sose permetezek. Talán ezért van oly sok kukacos? A saját kezemmel szedtem le s láttam ,hogy sok a lukas gyümölcs ..-én azért feldolgoztam ..de most elbizonytalanodtam...
Lehet ,hogy rosszul döntöttem ?! Még nem tettem a végleges helyére,( s inkább kiborítom a trágyára,minthogy megfertőződjem...már volt vastagbél műtétem s félek ) s ezért a kérdésem a következő Önhöz.
Mit okoz az emberi szervezetben ha megesszük a kukacos gyümölcsöt ? Elpusztul a kukac ? Netán tovább szaporodik ? Vagy végleg megöli az ember gyomorsavja,ha lekerül a gyomorba ? ( gusztustalan ,ahogy az a lecukrozott lé tetején úszkál )
Köszönettel és Tisztelettel várom megnyugtató válaszát .
Edit.
146

Szakember válasza:

Kedves Edit!

A permetszer legfőbb feladata a kártékony élősködők távoltartása a terménytől. Ilyen kártevő a cseresznyelégy (Rhagoletis cerasi), ami permetezés hiányában lerakja petéit és azok kikelve először kukac formájában fogyasztják a gyümölcsöket, mi több bennük élnek és ott ürítik a székletüket is. A permetszer nélküli biogazdaságok nagy problémája a kártevők megjelenése.
Vannak olyan emberek, akik érzékenyek a cseresznyelégy kukacaira, nekik szigorúan nem ajánlott kukacos cseresznyét enni, ám azoknak akiknek nincsen ilyen problémájuk a gyümölcs fogyasztása nem okoz problémát. Az interneten több praktika is található hogy hogyan lehet a betakarított gyümölcsből eltávolítani a kis lárvákat, érdemes ennek utána járni. Ha esetleg mégis elfogyasztjuk őket a gyomorsav úgyis megöli mindet.

Üdvözlettel Markovics Arnold!

Pozsonyi Erzsébet kérdése:

Az utóbbi időben bőrömön viszketést érzek ésutáni kis pont jelenik meg, fehér testszerte ahol megdörzsölöm?

145

Szakember válasza:

Kedves Erzsébet!

A bőr kiütéseit és viszketését sok tényező okozhatja, az allergiától elkezdve, ételintoleracián át a stresszig bármi. Érdemes megvizsgálni hogy milyen új hatás éri a szervezetét azóta mióta megjelentek a tünetek. Javaslom forduljon Bőrgyógyászhoz!

Jobbulást kívánva Markovics Arnold!


Niki kérdése:

Szellentés

Tisztelt doktor úr!
Érdeklődnék hogy mely fertözés okozhat nagyon sok bélgázt a gombán kivül. Pl mely baktériumok?

Köszönettel

Niki144

Szakember válasza:

Kedves Niki!

Az emberi gasztrointesztinális rendszer számos baktérium fajtát tartalmaz. Ezek szimbiózisban élnek velünk, és fontosak a normális emésztési folyamatokhoz. Közülük bármelyik túlszaporodik, az okozhat fokozott gázképződést. Túlszaporodásoknak oka lehet a táplálék összetételének megváltozása, különböző betegségek, fertőzések. De puffadást okozhat még a túlzott levegőnyelés, vagy egyes étel típusok is mint például a káposzta, paprika, bab.

Üdvözlettel Markovics Arnold!

Andrea kérdése:

Lehet-e parazita vagy valami féreg?

Tisztelt Szakértő!

Kisfiam 4 éves és tegnap az esti fürdésnél felfedeztem rajta egy piros foltot, ami kb úgy nézett ki mint egy mitesszer, ami befelé van nyomódva. Közepe belül picit fekete pont volt. Érintésre fájt neki. Először szálkának gondoltam, de a csipesszel de nem lógott ki semmi amit el kaphatott volna, így megpróbáltam megnyomni, de látszólag nem jött belőle semmi. Utána bekentem neki fertőtlenítő krémmel, aztán nemsokára már nem volt ott a fekete pont benne. Ez az ami megijesztett, attól félek hogy esetleg valami kis féreg vagy parazita volt és a piszkálással meg a krémmel csak beüztem a gyerek szervezetébe. Amikor elaludt, akkor bele tudtam piszkálni, természetesen fertőtlenítettem is neki, de csak egy pici luk volt kb, akkor se láttam semmit kijönni belőle. A lyuk alján pedig egy apró, piros pont volt. Vér nem jött ki.
Ön szerint aggodalmamnak lehet alapja? Egyáltalán milyen gyorsan jutnak be a bőrön kereztül az ilyesféle teremtmények? Ha lehet benne valami, akkor mennyi idő után mutatható ki vizsgálattal a jelenléte? Nagyon aggódom a fiamért. Egyébként Németországban élünk egy kisvárosban.
Nagyon köszönöm a választ143

Szakember válasza:

Kedves Andrea!

A bőrben élősködő férgek igen ritkák az országunkban, jellemzően trópusi térségekben nyaraló emberek számolnak be ilyen fertőzésről. A férgek jelenléte 10-12 nap alatt súlyosbodó tüneteket okoz, ha nem észlel a testen több apró pörsenést, duzzadt nyirokcsomókat, lázat, esetleg dagadó végtagokat nem valószínű hogy ez féreg. Az a gyanúm hogy egy kezdődő nyílt komedóról lehet szó, amely könnyen elmúlik. Bár soha nem árt elvinni a gyereket egy bőrgyógyászhoz.

Minden jót kívánva Markovics Arnold!

Marianna kérdése:

Szeretnèm kipróbálni a termèket

Èvek óta küzdök a helicobacterrel ès az orsófèreggel nem tudok tőle megszabadulni
Ideig óráig míg az orvosságot szedem addig jó de utána visszajön
Csakhogy az a rengeteg orvosság tönkre teszi a gyomrom
Nagyon szeretnèm ha valahogy tudna nekem segíteni
Számomra nagyon fontos hogy jól legyek vègre, mert a gyerekeim is elkapják
De egy ilyen kura számomra nahyon drága
Nem e lehetne valamilyen kutatás rèszèben rèszt venni
Vagy valamilyen próba csomagot kapni
Előre is köszönöm a válaszát
Egy elcsüggedt anyuka142

Szakember válasza:

Tisztelt Marianna!

A beltisztitas bizonyára hatékony lehet. Természetesen nagyon fontos a novenyek tisztítasa megmosasa, esetleg állatok feregtelenitese a környezetben, mert ezek okozhatjak a visszafertozest. Nagyon fontos az ágynemű, fehérnemű, mosása, akár kifozese és a lakás fertotlenitese naponta fertőtlenítős, felmosasa háziállatok helyének udvarának fertotlenitese.

Sajnos nincs próba csomagunk, de tudunk kedvezményt biztosítani, 1500 ft értékben. Ha érdekel, akkor legyen szíves vissza válaszolni, és küldöm Önnek a kedvezmény kódot.

Üdvözlettel:

Naturalhelp csapata
3
4