Orvosvalaszol.info célja

Weboldalunk azzal a céllal jött létre, hogy látogatóink tüneteikkel, betegségekkel és egészségipari termékekkel kapcsolatos kérdésekre az adott szakterület szakértői által kapjanak választ.

Anna kérdése:

Cukorbetegség, magas vérnyomás, alvó epekő

Tisztelt Doktor Úr,

Szeretném megrendelni a Naturalhelp Complex terméküket, de azzal kapcsolatban nem találtam információt, hogy idősen cukorbetegség és magas vérnyomás esetén szedhető-e, valamint akkor, ha az illetőnek még ráadásul "alvó" epekövei is vannak.

Hálás lennék, ha tudna a fentiekkel kapcsolatban felvilágosítást adni.

Köszönettel,
Anna

A kérdés dátuma: 2024-01-22

Szakember válasza:


Kedves Anna!

A kutatások szerint, a növényi komplexek és egyes növények használata cukorbetegség esetén és magas vérnyomás esetén is segíthet a tünetek kezelésében. A különböző növények és termékjeik hatásai és hatékonysága azonban változó lehet, és a különböző emberekre különbözően hatnak. A cukorbetegség és magas vérnyomás kezeléséhez a legjobb megoldás, hogy egy orvoshoz forduljon, aki megvizsgálja az egyéni esetet és ajánlja a legmegfelelőbb kezelést.
A natural help komlex következő hatóanyagai bizonyítottan hatásos:

Tökmag: A tökmag tartalmaz növényi inzulint, ami segíthet a vércukorszint kiegyensúlyozásában.

Indiai útifű maghéj: A maghéj tartalmaz növényi inzulint, ami segíthet a vércukorszint kiegyensúlyozásában.

Chlorella algapor: A chlorella alga hatásai cukorbetegeknél és magas vérnyomás esetén is kutatásokon alapulnak.

Keserűdinnye vércukorszint csökkentő komplex: A komplex tartalmaz növényi eredetű anyagokat, amelyek cukorbetegség, magas vérnyomás, magas koleszterinszint és magas trigliceridszint kezelésében is segíthetnek.

Tisztelettel, Dr. Markovich Arnold

Ágnes kérdése:

Almarost fogyasztása

Tisztelt Doktor Úr!
Proktológiai műtétem volt. Nagyon fontos lenne a rendszeres , könnyű székleurites.Eddig az útifű magot hasznaltam, viszont előfordul, hogy 1- 1 nap nem segít. Most rátaláltam az almarostra, nagyon biztatónak tűnik, de nem tudom mi lenne a helyes alkalmazása! Kérdezném, hogy vérnyomás gyógyszer, ASA protect verhigitó mellett fogyasztható e? I
Valóban csökkenti e a Kalcium és Magnezium felszívódását? Szükséges e az utifumaghej tovabbi fogyasztása?


Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel ÁgnesA kérdés dátuma: 2023-04-24

Szakember válasza:

Kedves Ágnes!
Általánosságban elmondható, hogy az almarost segíthet a rendszeres székletürítésben és javíthatja az emésztést. Az almarostot étkezés előtt, bő vízzel kell bevenni, és fontos, hogy elegendő folyadékot fogyasszunk, hogy elkerüljük a székrekedést.

A vérnyomás gyógyszer és az ASA Protect vérhígító mellett való használat előtt mindenképpen konzultálnia kell orvosával, mivel ezeknek a gyógyszereknek az egyidejű alkalmazására hatással lehet az almarost.

Az útifűmaghéj fogyasztásáról is érdemes beszélni orvosával, mivel a hosszú távú használat nem javasolt, befolyásolhatja az ásványi anyagok felszívódását, beleértve a kalcium és a magnézium felszívódását is.

A rendszeres székletürítés és az emésztés javítása érdekében fontos a megfelelő táplálkozás és folyadékbevitel, valamint a testmozgás és a stresszkezelés.
Üdvözlettem Dr. Markovics Arnold!

Tamás85 kérdése:

Szèkletben fèreget talaltam

Jó napot. Szeretnèn megtudni,hogy mit tegyek.2.napja minden szèkletnèn fèrgek vannak.Nagyonbidegesít,hogy ilyennel talàlkozom. Pszichés problèmàt ,terhet jelent ez szàmomra. Mit tegyek hogy mihamarabb negszünjőn ezen problèma. Van e hàzi gyogyír rà ès mennyi ideig tart hogy ismèt normàlisan tudják wc ni? Válaszát köszönöm

A kérdés dátuma: 2023-02-22

Szakember válasza:

Tisztelt Tamás!

Ha észreveszi, hogy a székelés során férgek jelennek meg, akkor fontos, hogy mielőbb forduljon orvoshoz, mivel ez lehet tünete egy súlyos fertőzésnek. Az orvos teszteket és vizsgálatokat végezhet el, hogy meghatározza a fertőzés típusát, és előírhat megfelelő kezelést.
A házi gyógymódok a férgek ellen hatástalanok lehetnek, és nem helyettesítik a szakorvosi kezelést. Az orvos általában féreghajtó gyógyszereket ír elő, amelyek célja a paraziták elpusztítása. Az orvosi kezelés általában néhány napig vagy akár hetekig is eltarthat, attól függően, hogy milyen típusú férgekkel van dolgod és milyen súlyos a fertőzés.
Azonban az is fontos, hogy a megelőzésre is odafigyeljen. A férgek általában a rossz higiéniai körülmények miatt terjednek, így fontos, hogy gyakran moss kezet szappannal, különösen az ételek előtt és után. Kerülni kell a nyers vagy alacsony hőmérsékleten elkészített ételeket, és fontos a biztonságos vízforrások használata is. Ha többen is hasonló tüneteket tapasztalnak a családban vagy a környezetetekben, akkor fontos, hogy az összes érintettet orvosi vizsgálatnak vessétek alá.

Addig is a NaturalHelp Complex készítménye egészen kiváló lehetőséget nyújthat, amelynek fogyasztásával bélben élősködő férgeket kiűzheti a bélcsatornából. Paraziták ellen: egy teljes 3 havi kúrával megszabadulhat a bélben elősködő férgektől és a petéktől!

De mielőbb forduljon orvoshoz!!!

Jó egészséget kívánva Dr. Markovics Arnold!

Sz. Andrásné kérdése:

Fekete pöttyök a Wc papiron

Tisztelt doktor Úr. Volt parazita a székletemben nem élő , lehetett latni.Vermoxot szedek.
Kérdésem mit jelentenek a fekete pöttyök a Wc papíron. Petéket.?Magokat mákot nem ettem.
Köszönöm a válaszát. Szabó Andrasné

A kérdés dátuma: 2023-02-28

Szakember válasza:


Kedves Andrásné!

A WC-csészén maradt nyom és bűzös széklet lehet egyes emésztési rendellenességek tünete, de nem minden esetben van így. Ha a panaszokhoz fehérje- és/vagy szénhidrátemésztési problémák is társulnak, akkor lehet, hogy a táplálék intolerancia vagy az emésztőrendszer egyéb problémái okozzák a tüneteket. Ha a tünetek hátterében valóban táplálék intolerancia vagy más emésztőrendszeri probléma áll, akkor a megfelelő diéta és kezelés segíthet a panaszok enyhítésében vagy megszüntetésében. Azonban a pontos kezelési terv és az enyhülés ideje az egyénre és az okra is függ. Az étrend módosítása, például a magas rosttartalmú ételek fogyasztása segíthet az emésztés javításában, de egy hónap elteltével sem biztos, hogy az összes panasz enyhül. Minden egyén egyedi, és a kezelés hatékonysága attól függ, hogy mennyire súlyosak a tünetek, mennyi ideje fennállnak, és mi az okuk. Ha az emésztési panaszok tartósak vagy súlyosak, fontos, hogy orvoshoz forduljon, mivel lehet, hogy szüksége van további vizsgálatokra és speciális kezelésre.

Jó egészséget kívánva Dr. Markovics Arnold!

Ábel kérdése:

Amennyiben összenövések, kiöblösödések következtében elakadhatott széklet a bélrendszerben, ezen is segít a Natural Complex?

A tünet a WC-csészén maradt nyom és bűzös széklet.
Ha a kérdésben említett esetleges okhoz fehérje- és/vagy szénhidrátemésztési panaszok is járulnak, hosszú távon ezek is megoldódhatnak? 1 hónap után érzékelhető a változás?
(Korábban volt már ilyen problémám, egyszer csak lett, majd másfél év után egyszer csak elmúlt. Cotifibrát szedtem. Most is (3 év után) "egyszer csak" lett ez a gond.)

A kérdés dátuma: 2023-02-22

Szakember válasza:

Tisztelt Ábel!

A WC-csészén maradt nyom és bűzös széklet lehet egyes emésztési rendellenességek tünete, de nem minden esetben van így. Ha a panaszokhoz fehérje- és/vagy szénhidrátemésztési problémák is társulnak, akkor lehet, hogy a táplálék intolerancia vagy az emésztőrendszer egyéb problémái okozzák a tüneteket. Ha a tünetek hátterében valóban táplálék intolerancia vagy más emésztőrendszeri probléma áll, akkor a megfelelő diéta és kezelés segíthet a panaszok enyhítésében vagy megszüntetésében. Azonban a pontos kezelési terv és az enyhülés ideje az egyénre és az okra is függ. Az étrend módosítása, például a magas rosttartalmú ételek, a NaturalHelp komplex fogyasztása segíthet az emésztés javításában (minden esetben tudassa kezelőorvosával a termék fogyasztásának elkezdését), de egy hónap elteltével sem biztos, hogy az összes panasz enyhül. Minden egyén egyedi, és a kezelés hatékonysága attól függ, hogy mennyire súlyosak a tünetek, mennyi ideje fennállnak, és mi az okuk. Ha az emésztési panaszok tartósak vagy súlyosak, fontos, hogy orvoshoz forduljon, mivel lehet, hogy szüksége van további vizsgálatokra és speciális kezelésre.

Jó egészséget kívánva Dr. Markovics Arnold!

T. Zoltánné kérdése:

Bélféreggel kapcsolatban.

Tisztelt Doktor Úr!

Belférgem van kétféle is. Kaptam Vermoxot amit 3 napon át szedtem 2 szemét reggel és este is. Előtte bioboltból féreghajtó tinktúrát is. KB 1 hete szedtem be a vermoxot. 2-3 napja nem érzékeltem semmit ma viszont újra voltak peték. Este is volt egy pár kisebb és nagyobb pete is ma viszont egész aprók homokszerűek mármint olyan sok és apró volt. Este nagyon erős levest és fokhagymát is ettem A Vemox után mennyi ideigvürülnek még? Meg kell ismételten. Már testileg és lelkileg is teljesen padlón vagyok! Kérem segítsen.

Tisztelettel és köszönettel

Tőke Zoltánné

A kérdés dátuma: 2023-02-28

Szakember válasza:

Kedves Zoltánné!

Általában a Vermox hatóanyaga, a mebendazol, 24-48 óra alatt hatékonyan elpusztítja a férgeket és azok petéit. Azonban a férgek és petéik életciklusa eltérő lehet, és néhány fajta férgek petéi hosszabb ideig is túlélik a kezelést. Ezért a Vermox hatékonyságának biztosítása érdekében az orvos általában javasolhatja a kezelés ismétlését 2 héttel az első kezelés után.
Az is fontos, hogy a megelőzés érdekében személyes higiéniájára is figyeljen, például rendszeresen mossunk kezet szappannal, különösen étkezések előtt és után, valamint kerüljük a szennyezett ételeket és vízforrásokat. Ha vannak háziállatok, akkor őket is rendszeresen ellenőrizze és kezeltesse féregtelenítő készítménnyel az állatorvossal.

Jó egészséget kívánva Dr. Markovics Arnold!

Marta kérdése:

Adható-e a termék tiniknek?

Kedves Doktor Úr!
Az lenne a kérdésem,hogy 15 éves gyerek szedheti-e a terméket. Október-november hónapban vettük észre nála a bélférgesség tüneteit,amire gyógyszert is kapott. Viszont azóta sem tud hízni,gyakran viszket mèg a feneke és az emésztèse sem olyan,mint korábban volt.
Vàlaszát előre is köszönöm.

A kérdés dátuma: 2023-02-22

Szakember válasza:

Kedves Marta,

6 éves kortól szedheti a gyermek a Naturalhelp terméket. A Naturalhelp termék tisztítja a beleket, segíti a bélmozgást.
A NaturalHelp Complex készítménye egészen kiváló lehetőséget nyújthat, amelynek fogyasztásával bélben élősködő férgeket kiűzheti a bélcsatornából. Paraziták ellen: egy teljes 3 havi kúrával megszabadulhat a bélben elősködő férgektől és a petéktől!

Az ön által felsorolt tünetek szerint a férget még valószínűleg nem sikerült kiirtani a fia szervezetéből, feltétlenül folytatni kell az orvos által javasolt terápiát. E terápia mellet egész nyugodtan fogyaszthatja a készítményt, ugyanis számos alkotórésze hozzájárul a megfelelő bélműködéshez és ez segíthet a hízásban, más gyógynövények, melyeket szintén tartalmaz a termék, féreghajtó hatásúak.

Jobbulást kívánva Dr. Markovics Arnold!
Gyógyulást kívánva a Naturalhelp team

Maczkai Andrásné kérdése:

Köldöksérv műtétem

Tisztelettel azt kérdezném hogy műtét közben nagyon fáj az intubációs cső le helyezés köszönöm szépen
A kérdés dátuma: 2023-02-22

Szakember válasza:


Tisztelt Maczkai Andrásné !

A műtét közben ön el lesz altatva, így egyáltalán nem fogja érezni az inkubációs csövet, mire felkel jó esetben már el is távolítottak. A hasonló élményem átesettek beszámolói alapján a maradvány fájdalom olyan mint egy erősebb torokgyulladás.
Jó egészséget kívánok!

Tisztelettel Dr. Markovics Arnold!

Annamária kérdése:

Trombocita szám

Üdvözlöm! Külföldön élek! Éves rutin vérvételen voltam.Az orvios szerint nincs okom aggodni én még is aggodom picit.Trombocita számom egy picit alacsony 141 ( 150 től számit jônak ) és a süljedésem az 1 orás 23 (15 ig jò) a második orás 44 ( 30 ig jò) . Máj ertékeim is szinten minimális emelkedés van .voltam hasi ultrahangon minden rendben van .a máj értékeim az epemütétem òta ilyen minden évben .A többi ertékem minden rendben van .. A trombocita szám miatt aggodok mert sajnos utána olvastam az alacsony számnak és leukémiát ír. Meg vagyok ijedve !37 éves nő vagyok! Válaszát előre is köszönöm! A vérvizsgálat elött 2 héttel hugyuti fertőzésm volt ..egy napos antibiotikumot kaptam rá.( egy zacsko port kellet meginni)

A kérdés dátuma: 2023-02-22

Szakember válasza:

Kedves Annamaria!

Az ön thrombocyta száma minimális csökkenést mutat, ha leukémiáról lenne szó, akkor nagy valószínűséggel sokkal alacsonyabb lenne a szám és számos más vérvételi paraméter is súlyos elváltozást mutatna, nem is beszélve az ön közérzetiről és erőnléti állapotáról. A vérsüllyedés változása szintén a thrombocyta szám csökkenés miatt van, amint a trombociták helyreállnak a vérsüllyedés is rendbe fog jönni. Számos gyógyszer okozhat ilyen tüneteket, amelyek a gyógyszer abbahagyása után elmúlnak. Valószínűleg a húgyúti fertőzése és gyógyszerei voltak ilyen hatással Önre.
A thrombocyta szám rendszeres ellenőrzése soha nem árthat.

Jó egészséget kívánok! Üdvözlettel Dr. Markovics Arnold!

Melinda kérdése:

Hasmenés esetén hogy lehet hatásos a NaturalHelp Complex?

Tisztelt Doktor Úr!

"Almarost tartalma miatt a Naturalhelp Complex könnyű és rendszeres székletürítést biztosít." Akkor hogy lehet hatásos egy krónikus hasmenés esetén például?
A 15 éves fiam gyakran jelentkező hasmenéssel küzd, tejfehérjére 1.5 éve diétázik, de az utóbbi 4-5 hónapban mind gyakrabban van hasmenése, de nem tudjuk mitől. Most kerestünk másik gasztroenterológust, aki talán hajlandó érdemben is foglalkozni a problémájával. Eddig csak azt a választ kaptuk, hogy ami gondot okoz azt ne egye. Sajnos nehéz kideríteni mi okoz gondot.
Ez a készítmény esetleg segíthetne a problémáján?
Köszönettel: Melinda

A kérdés dátuma: 2022-10-17

Szakember válasza:

Kedves Melinda,

A rost hasmenés kezelésére is használható. A rostok csökkenthetik vagy megelőzhetik a hasmenést azáltal, hogy megszilárdítják a laza és vizes székletet, attól függően, hogy milyen rostokat vesz fel. Ha laza, vizes széklete van, a rostok segíthetnek megszilárdítani a székletet, mert felszívják a vizet, és ömlesztik a székletet.

A rostok szabályozzák az emésztést A rostok felszívják a vizet is, így lágyítják a székletet, hogy könnyebben elhaladjanak. Hasmenés akkor fordul elő, ha az emésztetlen élelmiszer túl gyorsan mozog, mielőtt a belek felszívják a vizet, ami laza székletet eredményez. A rostok vízfelvevő képessége segít szilárdabbá tenni a székletet.

Nagyobb mennyiségű rost fogyasztása segíthet a bélműködés szabályozásában, azonban ez mind az elfogyasztott rost fajtájától függ. Az oldható rostok lassítják a folyamatokat az emésztőrendszerben és csökkentik a hasmenés esélyét, míg az oldhatatlan rostok felgyorsíthatják azokat és enyhítik a székrekedést.
Oldható rostok: vizet szívnak fel és gél állagúvá válnak. Lelassítják az emésztést, ezzel segítenek a hasmenés megszüntetésében.
Oldható rostforrások:
Zab
Borsó
Bab
Alma
Citrusfélék
Sárgarépa
Árpa

A Naturalhelp termékünk segíthet az emésztési problémákon, és a jó lehet a hasmenés kezelésre, mert oldható rostokat is tartalmaz. Pótolja a vitaminokat, és a prebiotikum egyensúlyba tartja a bélflórát. Helyes emésztésben a probiotikum és az emésztési enzimek is segíthetnek. A probiotikumok és az emésztő enzimek nélkülözhetetlenek az élelmiszer emésztésének folyamatához. De lényegesen eltérő funkciókkal és tulajdonságokkal rendelkeznek. A probiotikumok hasznos mikroorganizmusok, amelyekről úgy gondolják, hogy sok egészségügyi előnnyel járnak a fogyasztásuk során . A probiotikumok elsősorban a belekben koncentrálódnak, mert ezen a helyen történik a tápanyagok asszimilációja. Ezzel szemben az emésztő enzimekkel az ételt kisebb egységekre bontják, hogy megkönnyítsék a további felszívódást. Ez a fő különbség a probiotikumok és az emésztő enzimek között. A tünetek hosszútávú fennállása esetén feltétlenül keressen fel egy szakorvost.

Jó egészséget kívánva

 2  3  4  5  6  7   Utolsó > >

Anna kérdése:

Cukorbetegség, magas vérnyomás, alvó epekő

Tisztelt Doktor Úr,

Szeretném megrendelni a Naturalhelp Complex terméküket, de azzal kapcsolatban nem találtam információt, hogy idősen cukorbetegség és magas vérnyomás esetén szedhető-e, valamint akkor, ha az illetőnek még ráadásul "alvó" epekövei is vannak.

Hálás lennék, ha tudna a fentiekkel kapcsolatban felvilágosítást adni.

Köszönettel,
Anna280

Szakember válasza:


Kedves Anna!

A kutatások szerint, a növényi komplexek és egyes növények használata cukorbetegség esetén és magas vérnyomás esetén is segíthet a tünetek kezelésében. A különböző növények és termékjeik hatásai és hatékonysága azonban változó lehet, és a különböző emberekre különbözően hatnak. A cukorbetegség és magas vérnyomás kezeléséhez a legjobb megoldás, hogy egy orvoshoz forduljon, aki megvizsgálja az egyéni esetet és ajánlja a legmegfelelőbb kezelést.
A natural help komlex következő hatóanyagai bizonyítottan hatásos:

Tökmag: A tökmag tartalmaz növényi inzulint, ami segíthet a vércukorszint kiegyensúlyozásában.

Indiai útifű maghéj: A maghéj tartalmaz növényi inzulint, ami segíthet a vércukorszint kiegyensúlyozásában.

Chlorella algapor: A chlorella alga hatásai cukorbetegeknél és magas vérnyomás esetén is kutatásokon alapulnak.

Keserűdinnye vércukorszint csökkentő komplex: A komplex tartalmaz növényi eredetű anyagokat, amelyek cukorbetegség, magas vérnyomás, magas koleszterinszint és magas trigliceridszint kezelésében is segíthetnek.

Tisztelettel, Dr. Markovich Arnold

Ágnes kérdése:

Almarost fogyasztása

Tisztelt Doktor Úr!
Proktológiai műtétem volt. Nagyon fontos lenne a rendszeres , könnyű székleurites.Eddig az útifű magot hasznaltam, viszont előfordul, hogy 1- 1 nap nem segít. Most rátaláltam az almarostra, nagyon biztatónak tűnik, de nem tudom mi lenne a helyes alkalmazása! Kérdezném, hogy vérnyomás gyógyszer, ASA protect verhigitó mellett fogyasztható e? I
Valóban csökkenti e a Kalcium és Magnezium felszívódását? Szükséges e az utifumaghej tovabbi fogyasztása?


Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel Ágnes

269

Szakember válasza:

Kedves Ágnes!
Általánosságban elmondható, hogy az almarost segíthet a rendszeres székletürítésben és javíthatja az emésztést. Az almarostot étkezés előtt, bő vízzel kell bevenni, és fontos, hogy elegendő folyadékot fogyasszunk, hogy elkerüljük a székrekedést.

A vérnyomás gyógyszer és az ASA Protect vérhígító mellett való használat előtt mindenképpen konzultálnia kell orvosával, mivel ezeknek a gyógyszereknek az egyidejű alkalmazására hatással lehet az almarost.

Az útifűmaghéj fogyasztásáról is érdemes beszélni orvosával, mivel a hosszú távú használat nem javasolt, befolyásolhatja az ásványi anyagok felszívódását, beleértve a kalcium és a magnézium felszívódását is.

A rendszeres székletürítés és az emésztés javítása érdekében fontos a megfelelő táplálkozás és folyadékbevitel, valamint a testmozgás és a stresszkezelés.
Üdvözlettem Dr. Markovics Arnold!

Tamás85 kérdése:

Szèkletben fèreget talaltam

Jó napot. Szeretnèn megtudni,hogy mit tegyek.2.napja minden szèkletnèn fèrgek vannak.Nagyonbidegesít,hogy ilyennel talàlkozom. Pszichés problèmàt ,terhet jelent ez szàmomra. Mit tegyek hogy mihamarabb negszünjőn ezen problèma. Van e hàzi gyogyír rà ès mennyi ideig tart hogy ismèt normàlisan tudják wc ni? Válaszát köszönöm 268

Szakember válasza:

Tisztelt Tamás!

Ha észreveszi, hogy a székelés során férgek jelennek meg, akkor fontos, hogy mielőbb forduljon orvoshoz, mivel ez lehet tünete egy súlyos fertőzésnek. Az orvos teszteket és vizsgálatokat végezhet el, hogy meghatározza a fertőzés típusát, és előírhat megfelelő kezelést.
A házi gyógymódok a férgek ellen hatástalanok lehetnek, és nem helyettesítik a szakorvosi kezelést. Az orvos általában féreghajtó gyógyszereket ír elő, amelyek célja a paraziták elpusztítása. Az orvosi kezelés általában néhány napig vagy akár hetekig is eltarthat, attól függően, hogy milyen típusú férgekkel van dolgod és milyen súlyos a fertőzés.
Azonban az is fontos, hogy a megelőzésre is odafigyeljen. A férgek általában a rossz higiéniai körülmények miatt terjednek, így fontos, hogy gyakran moss kezet szappannal, különösen az ételek előtt és után. Kerülni kell a nyers vagy alacsony hőmérsékleten elkészített ételeket, és fontos a biztonságos vízforrások használata is. Ha többen is hasonló tüneteket tapasztalnak a családban vagy a környezetetekben, akkor fontos, hogy az összes érintettet orvosi vizsgálatnak vessétek alá.

Addig is a NaturalHelp Complex készítménye egészen kiváló lehetőséget nyújthat, amelynek fogyasztásával bélben élősködő férgeket kiűzheti a bélcsatornából. Paraziták ellen: egy teljes 3 havi kúrával megszabadulhat a bélben elősködő férgektől és a petéktől!

De mielőbb forduljon orvoshoz!!!

Jó egészséget kívánva Dr. Markovics Arnold!

Sz. Andrásné kérdése:

Fekete pöttyök a Wc papiron

Tisztelt doktor Úr. Volt parazita a székletemben nem élő , lehetett latni.Vermoxot szedek.
Kérdésem mit jelentenek a fekete pöttyök a Wc papíron. Petéket.?Magokat mákot nem ettem.
Köszönöm a válaszát. Szabó Andrasné267

Szakember válasza:


Kedves Andrásné!

A WC-csészén maradt nyom és bűzös széklet lehet egyes emésztési rendellenességek tünete, de nem minden esetben van így. Ha a panaszokhoz fehérje- és/vagy szénhidrátemésztési problémák is társulnak, akkor lehet, hogy a táplálék intolerancia vagy az emésztőrendszer egyéb problémái okozzák a tüneteket. Ha a tünetek hátterében valóban táplálék intolerancia vagy más emésztőrendszeri probléma áll, akkor a megfelelő diéta és kezelés segíthet a panaszok enyhítésében vagy megszüntetésében. Azonban a pontos kezelési terv és az enyhülés ideje az egyénre és az okra is függ. Az étrend módosítása, például a magas rosttartalmú ételek fogyasztása segíthet az emésztés javításában, de egy hónap elteltével sem biztos, hogy az összes panasz enyhül. Minden egyén egyedi, és a kezelés hatékonysága attól függ, hogy mennyire súlyosak a tünetek, mennyi ideje fennállnak, és mi az okuk. Ha az emésztési panaszok tartósak vagy súlyosak, fontos, hogy orvoshoz forduljon, mivel lehet, hogy szüksége van további vizsgálatokra és speciális kezelésre.

Jó egészséget kívánva Dr. Markovics Arnold!

Ábel kérdése:

Amennyiben összenövések, kiöblösödések következtében elakadhatott széklet a bélrendszerben, ezen is segít a Natural Complex?

A tünet a WC-csészén maradt nyom és bűzös széklet.
Ha a kérdésben említett esetleges okhoz fehérje- és/vagy szénhidrátemésztési panaszok is járulnak, hosszú távon ezek is megoldódhatnak? 1 hónap után érzékelhető a változás?
(Korábban volt már ilyen problémám, egyszer csak lett, majd másfél év után egyszer csak elmúlt. Cotifibrát szedtem. Most is (3 év után) "egyszer csak" lett ez a gond.)266

Szakember válasza:

Tisztelt Ábel!

A WC-csészén maradt nyom és bűzös széklet lehet egyes emésztési rendellenességek tünete, de nem minden esetben van így. Ha a panaszokhoz fehérje- és/vagy szénhidrátemésztési problémák is társulnak, akkor lehet, hogy a táplálék intolerancia vagy az emésztőrendszer egyéb problémái okozzák a tüneteket. Ha a tünetek hátterében valóban táplálék intolerancia vagy más emésztőrendszeri probléma áll, akkor a megfelelő diéta és kezelés segíthet a panaszok enyhítésében vagy megszüntetésében. Azonban a pontos kezelési terv és az enyhülés ideje az egyénre és az okra is függ. Az étrend módosítása, például a magas rosttartalmú ételek, a NaturalHelp komplex fogyasztása segíthet az emésztés javításában (minden esetben tudassa kezelőorvosával a termék fogyasztásának elkezdését), de egy hónap elteltével sem biztos, hogy az összes panasz enyhül. Minden egyén egyedi, és a kezelés hatékonysága attól függ, hogy mennyire súlyosak a tünetek, mennyi ideje fennállnak, és mi az okuk. Ha az emésztési panaszok tartósak vagy súlyosak, fontos, hogy orvoshoz forduljon, mivel lehet, hogy szüksége van további vizsgálatokra és speciális kezelésre.

Jó egészséget kívánva Dr. Markovics Arnold!

T. Zoltánné kérdése:

Bélféreggel kapcsolatban.

Tisztelt Doktor Úr!

Belférgem van kétféle is. Kaptam Vermoxot amit 3 napon át szedtem 2 szemét reggel és este is. Előtte bioboltból féreghajtó tinktúrát is. KB 1 hete szedtem be a vermoxot. 2-3 napja nem érzékeltem semmit ma viszont újra voltak peték. Este is volt egy pár kisebb és nagyobb pete is ma viszont egész aprók homokszerűek mármint olyan sok és apró volt. Este nagyon erős levest és fokhagymát is ettem A Vemox után mennyi ideigvürülnek még? Meg kell ismételten. Már testileg és lelkileg is teljesen padlón vagyok! Kérem segítsen.

Tisztelettel és köszönettel

Tőke Zoltánné 265

Szakember válasza:

Kedves Zoltánné!

Általában a Vermox hatóanyaga, a mebendazol, 24-48 óra alatt hatékonyan elpusztítja a férgeket és azok petéit. Azonban a férgek és petéik életciklusa eltérő lehet, és néhány fajta férgek petéi hosszabb ideig is túlélik a kezelést. Ezért a Vermox hatékonyságának biztosítása érdekében az orvos általában javasolhatja a kezelés ismétlését 2 héttel az első kezelés után.
Az is fontos, hogy a megelőzés érdekében személyes higiéniájára is figyeljen, például rendszeresen mossunk kezet szappannal, különösen étkezések előtt és után, valamint kerüljük a szennyezett ételeket és vízforrásokat. Ha vannak háziállatok, akkor őket is rendszeresen ellenőrizze és kezeltesse féregtelenítő készítménnyel az állatorvossal.

Jó egészséget kívánva Dr. Markovics Arnold!

Marta kérdése:

Adható-e a termék tiniknek?

Kedves Doktor Úr!
Az lenne a kérdésem,hogy 15 éves gyerek szedheti-e a terméket. Október-november hónapban vettük észre nála a bélférgesség tüneteit,amire gyógyszert is kapott. Viszont azóta sem tud hízni,gyakran viszket mèg a feneke és az emésztèse sem olyan,mint korábban volt.
Vàlaszát előre is köszönöm. 264

Szakember válasza:

Kedves Marta,

6 éves kortól szedheti a gyermek a Naturalhelp terméket. A Naturalhelp termék tisztítja a beleket, segíti a bélmozgást.
A NaturalHelp Complex készítménye egészen kiváló lehetőséget nyújthat, amelynek fogyasztásával bélben élősködő férgeket kiűzheti a bélcsatornából. Paraziták ellen: egy teljes 3 havi kúrával megszabadulhat a bélben elősködő férgektől és a petéktől!

Az ön által felsorolt tünetek szerint a férget még valószínűleg nem sikerült kiirtani a fia szervezetéből, feltétlenül folytatni kell az orvos által javasolt terápiát. E terápia mellet egész nyugodtan fogyaszthatja a készítményt, ugyanis számos alkotórésze hozzájárul a megfelelő bélműködéshez és ez segíthet a hízásban, más gyógynövények, melyeket szintén tartalmaz a termék, féreghajtó hatásúak.

Jobbulást kívánva Dr. Markovics Arnold!
Gyógyulást kívánva a Naturalhelp team

Maczkai Andrásné kérdése:

Köldöksérv műtétem

Tisztelettel azt kérdezném hogy műtét közben nagyon fáj az intubációs cső le helyezés köszönöm szépen


263

Szakember válasza:


Tisztelt Maczkai Andrásné !

A műtét közben ön el lesz altatva, így egyáltalán nem fogja érezni az inkubációs csövet, mire felkel jó esetben már el is távolítottak. A hasonló élményem átesettek beszámolói alapján a maradvány fájdalom olyan mint egy erősebb torokgyulladás.
Jó egészséget kívánok!

Tisztelettel Dr. Markovics Arnold!

Annamária kérdése:

Trombocita szám

Üdvözlöm! Külföldön élek! Éves rutin vérvételen voltam.Az orvios szerint nincs okom aggodni én még is aggodom picit.Trombocita számom egy picit alacsony 141 ( 150 től számit jônak ) és a süljedésem az 1 orás 23 (15 ig jò) a második orás 44 ( 30 ig jò) . Máj ertékeim is szinten minimális emelkedés van .voltam hasi ultrahangon minden rendben van .a máj értékeim az epemütétem òta ilyen minden évben .A többi ertékem minden rendben van .. A trombocita szám miatt aggodok mert sajnos utána olvastam az alacsony számnak és leukémiát ír. Meg vagyok ijedve !37 éves nő vagyok! Válaszát előre is köszönöm! A vérvizsgálat elött 2 héttel hugyuti fertőzésm volt ..egy napos antibiotikumot kaptam rá.( egy zacsko port kellet meginni) 262

Szakember válasza:

Kedves Annamaria!

Az ön thrombocyta száma minimális csökkenést mutat, ha leukémiáról lenne szó, akkor nagy valószínűséggel sokkal alacsonyabb lenne a szám és számos más vérvételi paraméter is súlyos elváltozást mutatna, nem is beszélve az ön közérzetiről és erőnléti állapotáról. A vérsüllyedés változása szintén a thrombocyta szám csökkenés miatt van, amint a trombociták helyreállnak a vérsüllyedés is rendbe fog jönni. Számos gyógyszer okozhat ilyen tüneteket, amelyek a gyógyszer abbahagyása után elmúlnak. Valószínűleg a húgyúti fertőzése és gyógyszerei voltak ilyen hatással Önre.
A thrombocyta szám rendszeres ellenőrzése soha nem árthat.

Jó egészséget kívánok! Üdvözlettel Dr. Markovics Arnold!

Melinda kérdése:

Hasmenés esetén hogy lehet hatásos a NaturalHelp Complex?

Tisztelt Doktor Úr!

"Almarost tartalma miatt a Naturalhelp Complex könnyű és rendszeres székletürítést biztosít." Akkor hogy lehet hatásos egy krónikus hasmenés esetén például?
A 15 éves fiam gyakran jelentkező hasmenéssel küzd, tejfehérjére 1.5 éve diétázik, de az utóbbi 4-5 hónapban mind gyakrabban van hasmenése, de nem tudjuk mitől. Most kerestünk másik gasztroenterológust, aki talán hajlandó érdemben is foglalkozni a problémájával. Eddig csak azt a választ kaptuk, hogy ami gondot okoz azt ne egye. Sajnos nehéz kideríteni mi okoz gondot.
Ez a készítmény esetleg segíthetne a problémáján?
Köszönettel: Melinda250

Szakember válasza:

Kedves Melinda,

A rost hasmenés kezelésére is használható. A rostok csökkenthetik vagy megelőzhetik a hasmenést azáltal, hogy megszilárdítják a laza és vizes székletet, attól függően, hogy milyen rostokat vesz fel. Ha laza, vizes széklete van, a rostok segíthetnek megszilárdítani a székletet, mert felszívják a vizet, és ömlesztik a székletet.

A rostok szabályozzák az emésztést A rostok felszívják a vizet is, így lágyítják a székletet, hogy könnyebben elhaladjanak. Hasmenés akkor fordul elő, ha az emésztetlen élelmiszer túl gyorsan mozog, mielőtt a belek felszívják a vizet, ami laza székletet eredményez. A rostok vízfelvevő képessége segít szilárdabbá tenni a székletet.

Nagyobb mennyiségű rost fogyasztása segíthet a bélműködés szabályozásában, azonban ez mind az elfogyasztott rost fajtájától függ. Az oldható rostok lassítják a folyamatokat az emésztőrendszerben és csökkentik a hasmenés esélyét, míg az oldhatatlan rostok felgyorsíthatják azokat és enyhítik a székrekedést.
Oldható rostok: vizet szívnak fel és gél állagúvá válnak. Lelassítják az emésztést, ezzel segítenek a hasmenés megszüntetésében.
Oldható rostforrások:
Zab
Borsó
Bab
Alma
Citrusfélék
Sárgarépa
Árpa

A Naturalhelp termékünk segíthet az emésztési problémákon, és a jó lehet a hasmenés kezelésre, mert oldható rostokat is tartalmaz. Pótolja a vitaminokat, és a prebiotikum egyensúlyba tartja a bélflórát. Helyes emésztésben a probiotikum és az emésztési enzimek is segíthetnek. A probiotikumok és az emésztő enzimek nélkülözhetetlenek az élelmiszer emésztésének folyamatához. De lényegesen eltérő funkciókkal és tulajdonságokkal rendelkeznek. A probiotikumok hasznos mikroorganizmusok, amelyekről úgy gondolják, hogy sok egészségügyi előnnyel járnak a fogyasztásuk során . A probiotikumok elsősorban a belekben koncentrálódnak, mert ezen a helyen történik a tápanyagok asszimilációja. Ezzel szemben az emésztő enzimekkel az ételt kisebb egységekre bontják, hogy megkönnyítsék a további felszívódást. Ez a fő különbség a probiotikumok és az emésztő enzimek között. A tünetek hosszútávú fennállása esetén feltétlenül keressen fel egy szakorvost.

Jó egészséget kívánva

3
4