Orvosvalaszol.info célja

Weboldalunk azzal a céllal jött létre, hogy látogatóink tüneteikkel, betegségekkel és egészségipari termékekkel kapcsolatos kérdésekre az adott szakterület szakértői által kapjanak választ.

Viki kérdése:

Mitöl magas a crp

Tisztelt Doktor Úr!
Édesanyám 2 hete került korházba ,magas volt a vérnyomása, illetve víz volt a tüdöjén és a lábain. Vízhajtó hatására 8 kg le is ment róla. Értékeiben kimagaslóan sok volt a CRP 90,és a gammagt 130,lábai érintésre is fájtak, és fájnak most is, hazakerült március 5 -én ,rá 2 napra magas láza lett ,és nátha ,köhögés ,újabb vérvétel volt amin újra magas a crp 90 ,és azelőtt még a korházban is jó volt a fehérvérsejt ,de most csak 1,7 ez mitől lehet ,sajnos ,én a legrosszabbra gondolok ,de csak hétfőn lesz újabb vérvétel .
Köszönöm előre is válaszát.

A kérdés dátuma: 2018-03-14

Szakember válasza:


Tisztelt Viktória!

A CRP vagy C reaktív protein egy olyan fehérje amelyet a máj termel gyulladás esetén. Ennek az értéke nő meg leghamarabb és csökken legelőször a gyulladás megjelenését, és visszahúzódását követően. Az édesanyja leletei alapján szisztémás gyulladás állhat fenn, a magas fokú vizesedés oka lehet esetleges szív, vagy keringési probléma, esetleg a tüdő fertőzése. Ilyen járványos időszakban gyakoriak a vírusos vagy bakteriális megbetegedések, nem szabad a legrosszabbra gondolni.

Jobbulást kívánva Markovics Arnold!

B.-né Edit Katalin kérdése:

Parazita

Tisztelt Dr Úr! Én valahol össze szedtem valami férget! Voltam orvosnál is írt ki Vermoxot,vissza mentem azt mondta,hogy szedjek hashajtó,egyek fokhagymát,igyak szódabikarbónát.Már gyömbért,köménymagot is ettem.Rendeltem Natural Swiss Parazita kapszulát! Állandóan fertőtlenítek mindent.S nem tudok tőle meg szabadulni.Kérem válaszát! KE-mail címemre.Köszönettel: Bozókiné

A kérdés dátuma: 2018-03-01

Szakember válasza:

Kedves Bozókiné!

A parazita fertőzés igen komoly, és nehezen leküzdhető dolog. A parazita elleni kemény készítmények szedése elengedhetetlen. Az orvos által előírt módon a teljes kúrát végig kell csinálni. Azonban ez nem elegendő. A környezetünk alapos fertőtlenítése, a ruháink magas hőfokon való mosása többször is szükséges. A paraziták petéje bárhol megbújhat, és ezért fokozott az újra fertőződés kockázata. Javaslom kérje ki egy dietetikus tanácsát is hogy milyen étrendbeli változtatásokkal segítheti a megtisztulást az élősködőktől.

És nyugodtan kipróbálhatja a Naturalhelp szedését, amely tartalmazza parazita űző összetételeket.

Jobbulást kívánva Markovics Arnold!

Tamara kérdése:

Labor

Tisztelt Arnold!

Szeretnék érdeklődni hogy széklet mikroszkopos vizsgálatot hol tudok végeztetni ami kimutatja a gombát baktériumot virust? Ami csak mikroszkóppal utal hogy milyen fertőzés lehet? Köszönöm

Tamara

A kérdés dátuma: 2018-02-26

Szakember válasza:


Kedves Tamara!

Székletvizsgálatot számos magán klinika végez. Amennyiben a háziorvosa is indokoltnak tartja, beutalhatja magát egy gasztroenterológia szakrendelésre ahol az anamnézis fügvényében elvégzik ezt a tesztet.

Üdvözlettel Markovics Arnold!

Richárd kérdése:

Edzès utáni rosszullèt vèrnyomásgondok

Tisztelt Doktor Úr.Èvekig kihagytam a súlyzós edzèst,majd kèt napja 12 óra munka után hazajöttem ès ittam egy kvt,majd elkezdtem egy pár súlyzós gyakorlatot.A harmadik típusú gyakorlat közben amikor lábaztam,lefúlladtam.A pulzusom 126-ra emelkedett,szorított a torkom,fáztam,nem tudtam felmelegedni.Másnap elmentem a körzeti orvoshoz aki mèrt egy vèrnyomást150/90 114 pulzussal.Nekem soha nem volt magas a vèrnyomásom,nagyon megijedtem.Másnap,már 130/80 86os pulzussal,de mèg èmelygő èrzèsem van a. Combjain úgy fálynak hogy èmelygem tölle.Remèlem nem kaptam maradandó szívkárosodást.Köszönöm segítsègèt.


A kérdés dátuma: 2018-02-16

Szakember válasza:

Tisztelt Richárd!

A kávéban lévő koffein köztudottan emeli a vérnyomást, ha az ember fáradt a hatás fokozódhat, ez kombinálva az edzéssel, főleg ha már elszoktunk tőlle okozhat az önéhez hasonló tüneteket. Nem javaslokm edzés előtt nagy mennyiségű koffein fogyasztását mivel víszhajtó hatása is van, a csökkent vértérfogat szintén terhelheti a szivet. Nem gondolnám hogy maradandó károsodást okozott volna ez az egy alkalom, ha mégis tapasztal hasonló panaszokat feltétlenül keressen fel egy kardiológust.

Jobbulást kívánva Markovics Arnold!

Magdi kérdése:

veseelégtelenség.



Tisztelt Uram! Az lenne a kérdésem, hogy a béltisztitó terméket veseelégtelenség és vérhigitó szedése ,
TOVÁBBÁ a kagylókra és algákra érzékenyek is szedhetik?

Köszönettel Magdi

A kérdés dátuma: 2018-02-16

Szakember válasza:

Kedves Magdi!

Mivel a termék összetétele komplex és a méregtelenítéshez hozzátartozik a vízhajtás is, így a veseelégtelenség kockázatot is jelenthet. A termék tartalmaz chlorella algát. Ha mégis a Natural Help komplex mellett dönt, kérje ki kezelőorvosai véleményét is.

Üdvözlettel Markovics Arnold!

Zsuzsa kérdése:

Elég csak egy kanál rost reggelente?

Tisztelt Naturalhelp!

Úgy godolom, hogy itt az idő, hogy alaposan kitisztítsam a szervezetemet. De egy picit kétségbe vagyok esve keresve a helyes béltisztító terméket. Egy oldalon azt olvasom, hogy nem elég egy termék, met az nem úgy működik. Önöknél egy kanál rost reggelente is elég?

Tisztelettel!

Szlovák érdeklődő: Zsuzsa

A kérdés dátuma: 2018-02-13

Szakember válasza:

Kedves Zsuzsa!

Miért elég csak egy kanál rost reggelente? Erre a gyártónk add választ a doktor úr helyett.

A vitaminok a NATURALHELP-ből a fogyasztást követően kioldódnak és gyorsabban jutnak el a vékonybélbe, mint a rostanyagok. Mire a rostok elérik a vékonybelet, addig a vitaminok már hatékonyan felszívódtak. Ezután kerül a „rostdugó” a vastagbélbe, ahol elvégzi a mechanikus tisztító funkcióját és kitisztítja a vastagbél redőiben (divertikulumaiban) lerakódott méreganyagokat.

A NATURAL HELP segítségével feltöltheti a szervezete vitamin raktárait, a benne levő prebiotikummal (inulin) regenerálhatja egészséges bélflóráját, növényi hatóanyagai segítségével (Articsóka-kivonat, Máriatövis mag-kivonat, Pau D’Arco-kivonat) fokozhatja májának, mint fő méregtelenítő szervének működését, valamint Lósóska tartalmának köszönhetően a székletürítés természetes napi ritmusát is szabályozhatja.

Így Ön nyugodt lehet: a Naturalhelp Complex termék minden hatóanyaga optimális hatást fejt ki az Ön egészségének és közérzetének javítása érdekében!

Tosztelettel: DR. BÉRCI ISTVÁN

M. Márk Alex kérdése:

Lábfejen vörös folt

Sípcsont törésem volt , a gipsz 4 hónapig volt rajtam , február 10.-én vették le. Azóta a lábfejemen vörös folt van és be van dagadva a bokámtól a térdemig. Ennek mi oka van?
Előre is köszönöm a válaszát.

A kérdés dátuma: 2018-02-16

Szakember válasza:

Tisztelt Márk Alex!

A huzamosabb ideig elfedett bőr felületén lévő jótékony mikroorganizmusok károsodhatnak, ilyenkor a bőr begyulladhat, gombásodhat, normál lipid összetétele megváltozhat. A bokadagadás a törés vagy esetleg a hírtelen gipsznélküli terhelés következménye is lehet. A terheléssel legyen óvatos, a bőrproblémákat pedig hidratáló krémekkel kezelheti. Ha a tünetek nem csillapodnak, akkor forduljon a kezelőorvosához.

Jobbulást kívánva

Markovics Arnold!

Melinda kérdése:

Segitség ,kérem átteresztő a belem!

Tisztelt doktor úr!
Állitolag átteresztö beleim vannak ,a székletem valoban olyan mintha az étel megemészthetetlenül távozna.Erre a problémára esetleg mit tudna ajánlani kérem?
Köszönettel,V.Melinda

A kérdés dátuma: 2018-02-08

Szakember válasza:

Kedves Melinda!

Az áteresztő bél szindróma esetén a vékonybélben a sejtek közötti kapcsolat meggyengül így emésztetlen étel molekulák kerülhetnek a szervezetbe. Ezek különféle alergiás reakciókat válthatnak ki. Ez a szindróma legtöbször más betegség kísérő jelensége. Ilyen például a gluténérzékenység, vagy más autóimon betegségek. Javaslom először vizsgáltassa ki magát, találja meg hogy önnél milyen probléma állhat még fen. Ezután sokkal könnyebb lesz kezelni a helyzetet, és pl. glutén érzékenység esetén a glutén kizárása az étrendből megoldhatja az áteresztő bél szindróma tüneteit. Egy béltisztító kúra abszolút hasznos lehet.

Jó egészséget kívánok!

Üdvözlettel Markovics Arnold!

N. Antalné kérdése:

hasmenés

Tisztelt Doktor Úr!
6 hete hasmenésem van reggelente. A gastroenterológus gyomor tükrözést végzett, nem talált "semmit" ami kóros volna. 3 féleképpen is vizsgálták a székletet, mind negatív lett. Soha nem volt emésztési problémám.
Sajnos egy ideje nagyon rendszertelenül étkezem, ritkán eszem húst, főtt ételt.
Kérem szíves válaszát!
Tisztelettel: Nyné



A kérdés dátuma: 2018-01-26

Szakember válasza:

Tisztelt Antalné!

A rendszertelen étkezés rengeteg emésztési problémát okozhat. Feltétlenül próbáljon négy óránként enni. A hús elhagyása nem akkora probléma. Ám a meleg étel, levesek hiánya akár gyomorfekélyhez is vezethet. Tudom ajánlani a citromfű teát, esetleg kálmos gyökér törzs főzetet, hisz mindkettő segít a gasztrointesztinális rendszer megnyugtatásában. Hasmenés esetén egyen sok növényi rostot. A mi termékünkben napi adagban 12,3 g növény rost található, amely még a napi táplálék bevitel mellett elegendő a normál bélműködéshez. Itt megtekintheti az összetételek: https://naturalhelp.hu/naturalhelp/osszetevok

Jobbulást kívánok!

Tisztelettel Markovics Arnold!

Minnie kérdése:

PPI kezelés után...

A problémám egy Helicobacter fertőzéssel kezdődik, ami refluxot és enyhe akut gastritist okozott. Az eradikáció sikeresen megtörtént, ezután az orvos közel egy évi ppi és prokinetikus kúrát írt elő a gyomorszájat zárandó (záródott). Jelenleg a ppi elhagyása folyik, ekképpen szörnyű sav-rebound effektussal kísérve, olyan mértékű visszacsorgással, amilyen még a baktérium-fertőzés alatt sem volt. A problémám az, hogy a ppi-kezelés előtt az emésztésem több, mint kiváló volt. Bármit megehettem, semmi nem okozott puffadást, gyomorégést, szorulást, hasmenést, noha soha semmit nem fogyasztottam, ami refluxot okozhatott volna, káros szenvedélyem nincs, az édességeket, cukrot, zsíros dolgokat meg gyerekként sem szerettem, viszont mindig is szerettem a rostos ételeket, kefirt, nyers zöldségeket, gyümölcsöket, teljes kiőrlésű liszteket, húsok közül is csak a könnyen emészthetőeket ettem meg (nem diétás megfontolásból, csak ezt szeretem), a dietetikusok álma voltam mindig is, azt hiszem. Érthető, ha rettentően meglepett (és mostanra pszichésen is megvisel) a dolog. Még inkább az, hogy elvileg az egészségem visszaállítására rendelt gyógyszerek teljesen tönkretették az emésztésemet., krónikus gasztritisz és enyhe nyombélgyulladás (a szövettan alapján még egészségesnek tekinthető) alakult ki. Noha végeztettem ételallergia, laktóz és laktulóz tesztet, és minden negatív lett, az emésztésem egy katasztrófa, tulajdonképpen lassan már semmit nem tudok megenni (sőt, enni sem egyáltalán, holott a szervezetem jelzi, hogy éhes), állandó migrén, puffadás, krónikus szorulás kemény széklet nélkül (amit a Maalox savkötő magnéziumtartalma néha kis mennyiségekben kihajt, de megkönnyebbülést nem ad, főként nem a puffadásban). Glutén tartalmú élelmiszerek, rostosabb ételek (barna rizs), fruktóz, vagy probiotikumok (ezt javasolták a bélflóra helyreállítására) fogyasztása tovább rontja a helyzetet, inni a puffadás miatt szinte képtelenség (lehet, hogy a sav-rebound fokozott savtermelése miatt, állandó telítettség-érzésem van), holott a napi folyadékbevitelem átlagosan 2-2,5 l szokott lenni korábban, a szervezetem ehhez van (volna elvileg) szokva. Az állandó fájdalom, emésztési problémák és felégett garat miatt megállás nélkül orvoshoz futkosok; a válasz mindenütt, hogy másik gyógyszer kell. Én ebben már nem hiszek, lévén a gyógyszerektől lettem/vagyok ilyen rosszul, arról nem is beszélve, hogy teljesen tönkretették a mindig kiváló vérképemet, májfunkciós értékeimet, hormonháztartásomat, mindent, hiánybetegséget okoztak (amellett, hogy komplex pótlásként vitaminokat, ásványi anyagokat is vittem be végig), míg végül tachycardiával az SBO-n kötöttem ki, ahol többek között ionhiányt bizonyítottak. Most, hogy a gyógyszerekről való leállás folyik, az eredményeim látványosan javulnak, miközben én fizikálisan borzalmasan vagyok még mindig, tehát semmiképpen nem akarok visszaállni a gyógyszerekre, de a reflux-szal együtt élni is szinte képtelenség. A korábbi életvidám, pozitív gondolkodású emberből mostanra egy riadt, tanácstalan sovány kóró lettem, akit egy barátságos vállveregetéssel tovább küldenek, mondván, "járjon pszichológushoz" (járok amúgy), mert a panaszaimat ugyan az orvosnak komolyan kell venni, de csak amíg felírják a gyógyszert (ez el is hangzott nagyjából így), és kész. Ez az én történetem. Ami tudok, és amivel azok, akik elhagyták a ppi-t, megállás nélkül biztatják sorstársaikat, hogy a sav-rebound effekt néhány hét, max. 2-3 hónap (te jó ég!) alatt elmúlik, csakhogy a gyomorszáj, hiába van zárva, ha a belek folyton puffadtak, a savat átnyomják a nyelőcsőbe (ezt is elmagyarázták az orvosok). Azt még meg kell jegyeznem, hogy bár a laktulóz tesztem értékei emelkedést mutattak a vizsgálat során, nem érték el a kritikus szintet, a tüneteim mégis a diszbiózis/IBS szorulásos esetének tüneteit mutatják tulajdonképpen kóros gázképződés nélkül (illetve a gázok nem távoznak, hogy úgy mondjam, súlyos bélfájdalom sem gyakran jelentkezik, viszont rettentően puffadok- főleg a vékonybelek, ez étkezés után kezdődik, estig tart, reggelre elnyugszik, tehát semmiképpen nem a vastagbél a makacs fél-, az ürítés pedig kincs, ami nincs, máskor pedig egy vicc). Az esetleges (mert mint kiderült, a betegek 20-40%-ánál a kilégzésese teszt igazolja, de attól még fennállhat) diszbiózis/SIBO antibiotikus kezelését az orvosok nem tartották jó ötletnek, és utánaolvasva én is beláttam, hogy igazuk lehet, lévén a tudományos tapasztalatok legtöbbször átmeneti javulást mutatnak csak, miközben a teljes bélflórát (már, ami még a savkötők, ppi-k, stb. után maradt) kipusztítják, ezért számos tudományos vélemény szerint diétával és a növényi antibiotikumok adásával hatásosabb/tartósabb eredményt lehet elérni, mely diétába beletartozik a glutén/fuktóz, stb. ideiglenes kivétele, majd lassú visszavezetése, probiotikumok, fermentált ételek fogyasztása, emésztőenzimek adása, bélmozgás serkentése hashajtás nélkül, hogy a bacik visszavándoroljanak oda, ahová valók. A kérdésem tehát az lenne (mivel szinte már mindent kipróbáltam a vegyszerektől a természetes készítményekig A-tól Z-ig), hogy ebben az esetben is érdemes-e próbálkozni ezzel a készítménnyel? Van-e rá esély, hogy amennyiben a bélflóra egyensúlya felborult, vagy akármi is történik odabent (mivelhogy egyetlen vizsgálat sem igazolt semmi extrémet, kóros gyulladást, vagy allergiát), ez a készítmény a segítségemre lehet? Korábban útifű maghéjjal próbálkoztam katasztrofális eredménnyel. Itt jegyezném meg, hogy a fájdalmaimhoz és lehetőségeimhez képest mozgok, lehetőségeimen felül járok pszichológushoz, relaxálok, stressz-oldok, tehát valószínűleg nem stressz-alapú az ürítési problémám, puffadni pedig csak étkezést követően puffadok. Viszont mindenképpen egy gyengéd megoldást szeretnék, mert a vegyszerekből már nekem is, és az emésztőrendszeremnek is nagyon elege van. Jelenleg az aloe verával kísérletezem, egyelőre fogalmam sincs, milyen eredménnyel, pár napja kezdtem, leginkább a gyulladások leküzdése végett, de őszintén szólva hosszú távon én nem hashajtani szeretnék, hanem egészséges bélmozgást és ürítést elérni, hogy a bélflórám helyreálljon. Számos sorstársam van, akik hasonló történtet tudhatnak magukénak, és végül sokan a műtőasztalon kötnek ki, és a műtét vagy használ (vagy éppenséggel nem, mert belül továbbra sincsenek rendbe téve, és a műtét után is szedhetik a gyógyszert, meg kínlódnak a szorulásukkal, szörnyű laborértékeikkel), és én ezt szeretném elkerülni. Főleg, hogy én személy szerint tisztán érzem, hogy a puffadás/a teljesen kicsinált emésztés a legnagyobb gond a refluxnál, nem az, mit eszek. Ön szerint érdemes megpróbálnom ezt a készítmény? Mivel az IBS leggyakoribb oka a belek diszbiózisa, ön szerint van esély rá, hogy ebben az esetben is hatásos lehet?
Válaszát előre is köszönöm,és bizonyára azok is, akik hasonló cipőben járnak, mint én.
Maradok tisztelettel,
MInnie.

A kérdés dátuma: 2018-01-17

Szakember válasza:

Kedves Minie:

Az ön betegsége igen komplex, soktényezős. Felelőtlenség lenne részemről azt állítani hogy a termék szedése abszolút jótékony hatással lesz önre. Ugyanis bármikor felléphet valamilyen túlérzékenység az alkotórészekkell szemben, esetleg a sérült bélflóra nem a megszokott módon reagálhat. Én mégis úgy vélem hogy ha önhöz hasonló, ha nem is az összes tünetet produkáló beteg már eredményesen tudta használni, jótékony hatásáról beszámolni, önnek is segítségére lehet, használatát javaslom. Adjunk a komplexnek időt, ne legyünk türelmetlenek. Ha esetleg mellékhatás észlelhető, szedését hagyjuk abba. Emellett más terápiával is próbálkozhatunk. Az ön által leírtak alapján nem javaslok szintetikus gyógyszert, inkább gyógy teákkal próbálkozzon. A citromfú és kálmosgyökértörzs főzetek bizonyítottan jótékony hatásúak a gyulladt belekre, nyugtatják és elősegítik a gasztrointesztinális rendszer normál működését. A borsmenta, keserű kömény, kamilla szélhajtók. Az ön helyében én kerülném a tejtermékek fogyasztását, és nem ennék semmilyen puffasztásra hajlamos élelmiszert, óvatosan bánnék a gyümölcsökkel és a zöldségekkel, ugyanis a legtöbbjük szélgörcsöt okozhat, nem kell őket teljesen elhagyni, csupán válogassuk meg mit eszünk.

jobbulást kívánok!

Tisztelettel Markovics Arnold!
 2  3  4  5  6  7   Utolsó >

Viki kérdése:

Mitöl magas a crp

Tisztelt Doktor Úr!
Édesanyám 2 hete került korházba ,magas volt a vérnyomása, illetve víz volt a tüdöjén és a lábain. Vízhajtó hatására 8 kg le is ment róla. Értékeiben kimagaslóan sok volt a CRP 90,és a gammagt 130,lábai érintésre is fájtak, és fájnak most is, hazakerült március 5 -én ,rá 2 napra magas láza lett ,és nátha ,köhögés ,újabb vérvétel volt amin újra magas a crp 90 ,és azelőtt még a korházban is jó volt a fehérvérsejt ,de most csak 1,7 ez mitől lehet ,sajnos ,én a legrosszabbra gondolok ,de csak hétfőn lesz újabb vérvétel .
Köszönöm előre is válaszát. 139

Szakember válasza:


Tisztelt Viktória!

A CRP vagy C reaktív protein egy olyan fehérje amelyet a máj termel gyulladás esetén. Ennek az értéke nő meg leghamarabb és csökken legelőször a gyulladás megjelenését, és visszahúzódását követően. Az édesanyja leletei alapján szisztémás gyulladás állhat fenn, a magas fokú vizesedés oka lehet esetleges szív, vagy keringési probléma, esetleg a tüdő fertőzése. Ilyen járványos időszakban gyakoriak a vírusos vagy bakteriális megbetegedések, nem szabad a legrosszabbra gondolni.

Jobbulást kívánva Markovics Arnold!

B.-né Edit Katalin kérdése:

Parazita

Tisztelt Dr Úr! Én valahol össze szedtem valami férget! Voltam orvosnál is írt ki Vermoxot,vissza mentem azt mondta,hogy szedjek hashajtó,egyek fokhagymát,igyak szódabikarbónát.Már gyömbért,köménymagot is ettem.Rendeltem Natural Swiss Parazita kapszulát! Állandóan fertőtlenítek mindent.S nem tudok tőle meg szabadulni.Kérem válaszát! KE-mail címemre.Köszönettel: Bozókiné138

Szakember válasza:

Kedves Bozókiné!

A parazita fertőzés igen komoly, és nehezen leküzdhető dolog. A parazita elleni kemény készítmények szedése elengedhetetlen. Az orvos által előírt módon a teljes kúrát végig kell csinálni. Azonban ez nem elegendő. A környezetünk alapos fertőtlenítése, a ruháink magas hőfokon való mosása többször is szükséges. A paraziták petéje bárhol megbújhat, és ezért fokozott az újra fertőződés kockázata. Javaslom kérje ki egy dietetikus tanácsát is hogy milyen étrendbeli változtatásokkal segítheti a megtisztulást az élősködőktől.

És nyugodtan kipróbálhatja a Naturalhelp szedését, amely tartalmazza parazita űző összetételeket.

Jobbulást kívánva Markovics Arnold!

Tamara kérdése:

Labor

Tisztelt Arnold!

Szeretnék érdeklődni hogy széklet mikroszkopos vizsgálatot hol tudok végeztetni ami kimutatja a gombát baktériumot virust? Ami csak mikroszkóppal utal hogy milyen fertőzés lehet? Köszönöm

Tamara137

Szakember válasza:


Kedves Tamara!

Székletvizsgálatot számos magán klinika végez. Amennyiben a háziorvosa is indokoltnak tartja, beutalhatja magát egy gasztroenterológia szakrendelésre ahol az anamnézis fügvényében elvégzik ezt a tesztet.

Üdvözlettel Markovics Arnold!

Richárd kérdése:

Edzès utáni rosszullèt vèrnyomásgondok

Tisztelt Doktor Úr.Èvekig kihagytam a súlyzós edzèst,majd kèt napja 12 óra munka után hazajöttem ès ittam egy kvt,majd elkezdtem egy pár súlyzós gyakorlatot.A harmadik típusú gyakorlat közben amikor lábaztam,lefúlladtam.A pulzusom 126-ra emelkedett,szorított a torkom,fáztam,nem tudtam felmelegedni.Másnap elmentem a körzeti orvoshoz aki mèrt egy vèrnyomást150/90 114 pulzussal.Nekem soha nem volt magas a vèrnyomásom,nagyon megijedtem.Másnap,már 130/80 86os pulzussal,de mèg èmelygő èrzèsem van a. Combjain úgy fálynak hogy èmelygem tölle.Remèlem nem kaptam maradandó szívkárosodást.Köszönöm segítsègèt.
136

Szakember válasza:

Tisztelt Richárd!

A kávéban lévő koffein köztudottan emeli a vérnyomást, ha az ember fáradt a hatás fokozódhat, ez kombinálva az edzéssel, főleg ha már elszoktunk tőlle okozhat az önéhez hasonló tüneteket. Nem javaslokm edzés előtt nagy mennyiségű koffein fogyasztását mivel víszhajtó hatása is van, a csökkent vértérfogat szintén terhelheti a szivet. Nem gondolnám hogy maradandó károsodást okozott volna ez az egy alkalom, ha mégis tapasztal hasonló panaszokat feltétlenül keressen fel egy kardiológust.

Jobbulást kívánva Markovics Arnold!

Magdi kérdése:

veseelégtelenség.



Tisztelt Uram! Az lenne a kérdésem, hogy a béltisztitó terméket veseelégtelenség és vérhigitó szedése ,
TOVÁBBÁ a kagylókra és algákra érzékenyek is szedhetik?

Köszönettel Magdi135

Szakember válasza:

Kedves Magdi!

Mivel a termék összetétele komplex és a méregtelenítéshez hozzátartozik a vízhajtás is, így a veseelégtelenség kockázatot is jelenthet. A termék tartalmaz chlorella algát. Ha mégis a Natural Help komplex mellett dönt, kérje ki kezelőorvosai véleményét is.

Üdvözlettel Markovics Arnold!

Zsuzsa kérdése:

Elég csak egy kanál rost reggelente?

Tisztelt Naturalhelp!

Úgy godolom, hogy itt az idő, hogy alaposan kitisztítsam a szervezetemet. De egy picit kétségbe vagyok esve keresve a helyes béltisztító terméket. Egy oldalon azt olvasom, hogy nem elég egy termék, met az nem úgy működik. Önöknél egy kanál rost reggelente is elég?

Tisztelettel!

Szlovák érdeklődő: Zsuzsa134

Szakember válasza:

Kedves Zsuzsa!

Miért elég csak egy kanál rost reggelente? Erre a gyártónk add választ a doktor úr helyett.

A vitaminok a NATURALHELP-ből a fogyasztást követően kioldódnak és gyorsabban jutnak el a vékonybélbe, mint a rostanyagok. Mire a rostok elérik a vékonybelet, addig a vitaminok már hatékonyan felszívódtak. Ezután kerül a „rostdugó” a vastagbélbe, ahol elvégzi a mechanikus tisztító funkcióját és kitisztítja a vastagbél redőiben (divertikulumaiban) lerakódott méreganyagokat.

A NATURAL HELP segítségével feltöltheti a szervezete vitamin raktárait, a benne levő prebiotikummal (inulin) regenerálhatja egészséges bélflóráját, növényi hatóanyagai segítségével (Articsóka-kivonat, Máriatövis mag-kivonat, Pau D’Arco-kivonat) fokozhatja májának, mint fő méregtelenítő szervének működését, valamint Lósóska tartalmának köszönhetően a székletürítés természetes napi ritmusát is szabályozhatja.

Így Ön nyugodt lehet: a Naturalhelp Complex termék minden hatóanyaga optimális hatást fejt ki az Ön egészségének és közérzetének javítása érdekében!

Tosztelettel: DR. BÉRCI ISTVÁN

M. Márk Alex kérdése:

Lábfejen vörös folt

Sípcsont törésem volt , a gipsz 4 hónapig volt rajtam , február 10.-én vették le. Azóta a lábfejemen vörös folt van és be van dagadva a bokámtól a térdemig. Ennek mi oka van?
Előre is köszönöm a válaszát.133

Szakember válasza:

Tisztelt Márk Alex!

A huzamosabb ideig elfedett bőr felületén lévő jótékony mikroorganizmusok károsodhatnak, ilyenkor a bőr begyulladhat, gombásodhat, normál lipid összetétele megváltozhat. A bokadagadás a törés vagy esetleg a hírtelen gipsznélküli terhelés következménye is lehet. A terheléssel legyen óvatos, a bőrproblémákat pedig hidratáló krémekkel kezelheti. Ha a tünetek nem csillapodnak, akkor forduljon a kezelőorvosához.

Jobbulást kívánva

Markovics Arnold!

Melinda kérdése:

Segitség ,kérem átteresztő a belem!

Tisztelt doktor úr!
Állitolag átteresztö beleim vannak ,a székletem valoban olyan mintha az étel megemészthetetlenül távozna.Erre a problémára esetleg mit tudna ajánlani kérem?
Köszönettel,V.Melinda132

Szakember válasza:

Kedves Melinda!

Az áteresztő bél szindróma esetén a vékonybélben a sejtek közötti kapcsolat meggyengül így emésztetlen étel molekulák kerülhetnek a szervezetbe. Ezek különféle alergiás reakciókat válthatnak ki. Ez a szindróma legtöbször más betegség kísérő jelensége. Ilyen például a gluténérzékenység, vagy más autóimon betegségek. Javaslom először vizsgáltassa ki magát, találja meg hogy önnél milyen probléma állhat még fen. Ezután sokkal könnyebb lesz kezelni a helyzetet, és pl. glutén érzékenység esetén a glutén kizárása az étrendből megoldhatja az áteresztő bél szindróma tüneteit. Egy béltisztító kúra abszolút hasznos lehet.

Jó egészséget kívánok!

Üdvözlettel Markovics Arnold!

N. Antalné kérdése:

hasmenés

Tisztelt Doktor Úr!
6 hete hasmenésem van reggelente. A gastroenterológus gyomor tükrözést végzett, nem talált "semmit" ami kóros volna. 3 féleképpen is vizsgálták a székletet, mind negatív lett. Soha nem volt emésztési problémám.
Sajnos egy ideje nagyon rendszertelenül étkezem, ritkán eszem húst, főtt ételt.
Kérem szíves válaszát!
Tisztelettel: Nyné

130

Szakember válasza:

Tisztelt Antalné!

A rendszertelen étkezés rengeteg emésztési problémát okozhat. Feltétlenül próbáljon négy óránként enni. A hús elhagyása nem akkora probléma. Ám a meleg étel, levesek hiánya akár gyomorfekélyhez is vezethet. Tudom ajánlani a citromfű teát, esetleg kálmos gyökér törzs főzetet, hisz mindkettő segít a gasztrointesztinális rendszer megnyugtatásában. Hasmenés esetén egyen sok növényi rostot. A mi termékünkben napi adagban 12,3 g növény rost található, amely még a napi táplálék bevitel mellett elegendő a normál bélműködéshez. Itt megtekintheti az összetételek: https://naturalhelp.hu/naturalhelp/osszetevok

Jobbulást kívánok!

Tisztelettel Markovics Arnold!

Minnie kérdése:

PPI kezelés után...

A problémám egy Helicobacter fertőzéssel kezdődik, ami refluxot és enyhe akut gastritist okozott. Az eradikáció sikeresen megtörtént, ezután az orvos közel egy évi ppi és prokinetikus kúrát írt elő a gyomorszájat zárandó (záródott). Jelenleg a ppi elhagyása folyik, ekképpen szörnyű sav-rebound effektussal kísérve, olyan mértékű visszacsorgással, amilyen még a baktérium-fertőzés alatt sem volt. A problémám az, hogy a ppi-kezelés előtt az emésztésem több, mint kiváló volt. Bármit megehettem, semmi nem okozott puffadást, gyomorégést, szorulást, hasmenést, noha soha semmit nem fogyasztottam, ami refluxot okozhatott volna, káros szenvedélyem nincs, az édességeket, cukrot, zsíros dolgokat meg gyerekként sem szerettem, viszont mindig is szerettem a rostos ételeket, kefirt, nyers zöldségeket, gyümölcsöket, teljes kiőrlésű liszteket, húsok közül is csak a könnyen emészthetőeket ettem meg (nem diétás megfontolásból, csak ezt szeretem), a dietetikusok álma voltam mindig is, azt hiszem. Érthető, ha rettentően meglepett (és mostanra pszichésen is megvisel) a dolog. Még inkább az, hogy elvileg az egészségem visszaállítására rendelt gyógyszerek teljesen tönkretették az emésztésemet., krónikus gasztritisz és enyhe nyombélgyulladás (a szövettan alapján még egészségesnek tekinthető) alakult ki. Noha végeztettem ételallergia, laktóz és laktulóz tesztet, és minden negatív lett, az emésztésem egy katasztrófa, tulajdonképpen lassan már semmit nem tudok megenni (sőt, enni sem egyáltalán, holott a szervezetem jelzi, hogy éhes), állandó migrén, puffadás, krónikus szorulás kemény széklet nélkül (amit a Maalox savkötő magnéziumtartalma néha kis mennyiségekben kihajt, de megkönnyebbülést nem ad, főként nem a puffadásban). Glutén tartalmú élelmiszerek, rostosabb ételek (barna rizs), fruktóz, vagy probiotikumok (ezt javasolták a bélflóra helyreállítására) fogyasztása tovább rontja a helyzetet, inni a puffadás miatt szinte képtelenség (lehet, hogy a sav-rebound fokozott savtermelése miatt, állandó telítettség-érzésem van), holott a napi folyadékbevitelem átlagosan 2-2,5 l szokott lenni korábban, a szervezetem ehhez van (volna elvileg) szokva. Az állandó fájdalom, emésztési problémák és felégett garat miatt megállás nélkül orvoshoz futkosok; a válasz mindenütt, hogy másik gyógyszer kell. Én ebben már nem hiszek, lévén a gyógyszerektől lettem/vagyok ilyen rosszul, arról nem is beszélve, hogy teljesen tönkretették a mindig kiváló vérképemet, májfunkciós értékeimet, hormonháztartásomat, mindent, hiánybetegséget okoztak (amellett, hogy komplex pótlásként vitaminokat, ásványi anyagokat is vittem be végig), míg végül tachycardiával az SBO-n kötöttem ki, ahol többek között ionhiányt bizonyítottak. Most, hogy a gyógyszerekről való leállás folyik, az eredményeim látványosan javulnak, miközben én fizikálisan borzalmasan vagyok még mindig, tehát semmiképpen nem akarok visszaállni a gyógyszerekre, de a reflux-szal együtt élni is szinte képtelenség. A korábbi életvidám, pozitív gondolkodású emberből mostanra egy riadt, tanácstalan sovány kóró lettem, akit egy barátságos vállveregetéssel tovább küldenek, mondván, "járjon pszichológushoz" (járok amúgy), mert a panaszaimat ugyan az orvosnak komolyan kell venni, de csak amíg felírják a gyógyszert (ez el is hangzott nagyjából így), és kész. Ez az én történetem. Ami tudok, és amivel azok, akik elhagyták a ppi-t, megállás nélkül biztatják sorstársaikat, hogy a sav-rebound effekt néhány hét, max. 2-3 hónap (te jó ég!) alatt elmúlik, csakhogy a gyomorszáj, hiába van zárva, ha a belek folyton puffadtak, a savat átnyomják a nyelőcsőbe (ezt is elmagyarázták az orvosok). Azt még meg kell jegyeznem, hogy bár a laktulóz tesztem értékei emelkedést mutattak a vizsgálat során, nem érték el a kritikus szintet, a tüneteim mégis a diszbiózis/IBS szorulásos esetének tüneteit mutatják tulajdonképpen kóros gázképződés nélkül (illetve a gázok nem távoznak, hogy úgy mondjam, súlyos bélfájdalom sem gyakran jelentkezik, viszont rettentően puffadok- főleg a vékonybelek, ez étkezés után kezdődik, estig tart, reggelre elnyugszik, tehát semmiképpen nem a vastagbél a makacs fél-, az ürítés pedig kincs, ami nincs, máskor pedig egy vicc). Az esetleges (mert mint kiderült, a betegek 20-40%-ánál a kilégzésese teszt igazolja, de attól még fennállhat) diszbiózis/SIBO antibiotikus kezelését az orvosok nem tartották jó ötletnek, és utánaolvasva én is beláttam, hogy igazuk lehet, lévén a tudományos tapasztalatok legtöbbször átmeneti javulást mutatnak csak, miközben a teljes bélflórát (már, ami még a savkötők, ppi-k, stb. után maradt) kipusztítják, ezért számos tudományos vélemény szerint diétával és a növényi antibiotikumok adásával hatásosabb/tartósabb eredményt lehet elérni, mely diétába beletartozik a glutén/fuktóz, stb. ideiglenes kivétele, majd lassú visszavezetése, probiotikumok, fermentált ételek fogyasztása, emésztőenzimek adása, bélmozgás serkentése hashajtás nélkül, hogy a bacik visszavándoroljanak oda, ahová valók. A kérdésem tehát az lenne (mivel szinte már mindent kipróbáltam a vegyszerektől a természetes készítményekig A-tól Z-ig), hogy ebben az esetben is érdemes-e próbálkozni ezzel a készítménnyel? Van-e rá esély, hogy amennyiben a bélflóra egyensúlya felborult, vagy akármi is történik odabent (mivelhogy egyetlen vizsgálat sem igazolt semmi extrémet, kóros gyulladást, vagy allergiát), ez a készítmény a segítségemre lehet? Korábban útifű maghéjjal próbálkoztam katasztrofális eredménnyel. Itt jegyezném meg, hogy a fájdalmaimhoz és lehetőségeimhez képest mozgok, lehetőségeimen felül járok pszichológushoz, relaxálok, stressz-oldok, tehát valószínűleg nem stressz-alapú az ürítési problémám, puffadni pedig csak étkezést követően puffadok. Viszont mindenképpen egy gyengéd megoldást szeretnék, mert a vegyszerekből már nekem is, és az emésztőrendszeremnek is nagyon elege van. Jelenleg az aloe verával kísérletezem, egyelőre fogalmam sincs, milyen eredménnyel, pár napja kezdtem, leginkább a gyulladások leküzdése végett, de őszintén szólva hosszú távon én nem hashajtani szeretnék, hanem egészséges bélmozgást és ürítést elérni, hogy a bélflórám helyreálljon. Számos sorstársam van, akik hasonló történtet tudhatnak magukénak, és végül sokan a műtőasztalon kötnek ki, és a műtét vagy használ (vagy éppenséggel nem, mert belül továbbra sincsenek rendbe téve, és a műtét után is szedhetik a gyógyszert, meg kínlódnak a szorulásukkal, szörnyű laborértékeikkel), és én ezt szeretném elkerülni. Főleg, hogy én személy szerint tisztán érzem, hogy a puffadás/a teljesen kicsinált emésztés a legnagyobb gond a refluxnál, nem az, mit eszek. Ön szerint érdemes megpróbálnom ezt a készítmény? Mivel az IBS leggyakoribb oka a belek diszbiózisa, ön szerint van esély rá, hogy ebben az esetben is hatásos lehet?
Válaszát előre is köszönöm,és bizonyára azok is, akik hasonló cipőben járnak, mint én.
Maradok tisztelettel,
MInnie.129

Szakember válasza:

Kedves Minie:

Az ön betegsége igen komplex, soktényezős. Felelőtlenség lenne részemről azt állítani hogy a termék szedése abszolút jótékony hatással lesz önre. Ugyanis bármikor felléphet valamilyen túlérzékenység az alkotórészekkell szemben, esetleg a sérült bélflóra nem a megszokott módon reagálhat. Én mégis úgy vélem hogy ha önhöz hasonló, ha nem is az összes tünetet produkáló beteg már eredményesen tudta használni, jótékony hatásáról beszámolni, önnek is segítségére lehet, használatát javaslom. Adjunk a komplexnek időt, ne legyünk türelmetlenek. Ha esetleg mellékhatás észlelhető, szedését hagyjuk abba. Emellett más terápiával is próbálkozhatunk. Az ön által leírtak alapján nem javaslok szintetikus gyógyszert, inkább gyógy teákkal próbálkozzon. A citromfú és kálmosgyökértörzs főzetek bizonyítottan jótékony hatásúak a gyulladt belekre, nyugtatják és elősegítik a gasztrointesztinális rendszer normál működését. A borsmenta, keserű kömény, kamilla szélhajtók. Az ön helyében én kerülném a tejtermékek fogyasztását, és nem ennék semmilyen puffasztásra hajlamos élelmiszert, óvatosan bánnék a gyümölcsökkel és a zöldségekkel, ugyanis a legtöbbjük szélgörcsöt okozhat, nem kell őket teljesen elhagyni, csupán válogassuk meg mit eszünk.

jobbulást kívánok!

Tisztelettel Markovics Arnold!
3
4